onsdag 30 mars 2011

Moget


Riktigt mjuka och mogna avocado är ju så gott. Fyndade ett nät i en nyöppnad matbutik. Tillsammans med goda tomater i en skål mognar de på bara någon dag, mumma.

Här hemma förbereds det för bebisträff. Ett gäng mammor, en och annan pappa och en hög med busungar ska snart göra entré. Mysigt! Dags att förbereda fika.

Solen skiner idag, JIPPI!
Kram

tisdag 29 mars 2011

Säg Hej till Mourad!




Jag hittade Mourad på en loppis igår och han ville så gärna följa med oss hem. Det fick han. Halva priset på 35 kr var han värd tycker jag. Nu samsas han så fint med de andra gamla förpackningarna på hyllan i köket. Tur att jag inte stödjer tobaksindustrin. De tjänar ju inget på att jag loppade gamla Mourad.

Regn är bättre än snö tänker jag idag.

Kram på er!

söndag 27 mars 2011

Millas kalastårtor



Hallojsan på er därute i stugorna denna söndag!

Hoppas ni njuter idag. Det gör vi. Här hemma är det söndagslunk som gäller. Mjukaste brallorna är på och inga måsten, så skönt!

Jag har lagt några bak- och kokböcker i min mormors gamla "äggakåj" (småländska för äggkorg). Bra att ha framme så man kan bläddra för lite inspiration ibland. Den främsta boken är "Millas kalastårtor" och kanske bakar jag något därifrån när vår lilla höna blir 1 år om några veckor. Vad sägs om en Pytontårta eller en bajskorvstårta månne? Tål att fundera på;)

Mys på!

KRAM

lördag 26 mars 2011

Bokfrossa






Jag är en boktok. Jag älskar att läsa, lyssna på och: INREDA med dem. Det finns ju så många vackra gamla omslag som passar så fint som stilleben. Och det bästa av allt är att de går att fynda tokbilligt på loppis. Här ligger några på hög och minner om svunna tider. Härligt!

Busans kompis har fyllt 1 år så idag blir det rajtan tajtan. Hennes föräldrar är inte kända för att snåla med mat och fika så idag blir det frosseri på hög nivå;)

Hoppas ni har en härlig lördag och att den fortsätter så!

KRAMAR

torsdag 24 mars 2011

Flaskdille





Hej på er i solskenet!

Åh vilken härlig dag att vakna upp till. Nästan all snö har smält bort på gräsmattan nu. Tänk för en vecka sen var den täckt med 20 cm.

Jag har ändrat om lite i mitt ena fönster i burspråket. Jag har fått dille på gamla flaskor. Fyndar så fort jag hittar någon till ett bra pris på loppis. En av de bruna små flaskorna fick följa med hem i helgen. Den stora bruna hittade jag på morfars gård och nu är den fylld med videkissar.

Tjoho, nu ska jag dricka kaffe på altanen och titta på min sovande skönhet som snusar så gott i vagnen.

PUSS på er!

tisdag 22 mars 2011

Fynd



På en av helgens loppisar hittade jag denna söta lilla hylla med blåblommiga porslinslådor för 20 kr. Det ni. Det kallar jag fynd! Vi (läs maken) skruvade upp den mellan tavellisterna i köket.

Solen skiner men vinden blåser så än har vi inte kommit ut. Ikväll blir det våfflor hos svärmor.

Over and out.

Kram

måndag 21 mars 2011

Inspiration

Bild lånad från nätet

Bild lånad från nätet

Hejsan alla glada måndagsfirare!

Hoppas er helg varit fin. Vår har varit mysig. Har varit på två loppisar och fyndat lite. Visar bilder i veckan när jag fått ordning på mina grejer.

Åh vad jag längtar efter att få göra vårplanteringar. Jag började fixa förra veckan när snön nästan var helt borta. Jag sopade altangolvet, lade på en duk på mitt lilla cafébord, tog fram några krukor och kannor som ska prydas med minivioler. Vi släpade upp mitt fina planteringsbord från källaren som maken byggt till mig. Jag tog bort allt granris och annat vintrigt och fyllde kannor och zinkhinken med kvistar istället. Jag snurrade ihop två kransar av björkris och hängde på våra ytterdörrar.

Glad och nöjd efter en lång utedag vaknade vi dagen efter med 20 cm snö utanför fönstret som täckt allt jag vårpiffat. Herre Je. Inte kul. Men men, nu smälter det nog bort i veckan hoppas vi.

Jag visar två bilder på vårplanteringar som jag hittade på nätet och sparade i min inspirationsmapp, håll tillgodo!

KRAM

fredag 18 mars 2011

På rad



På rad i ett av burspråksfönstrena samsas mina orkidéer så snällt. Jag har haft dem i flera år och de blommar om så troget ett par gånger om året. De trivs extra bra i detta fönster har jag märkt.

Trälådan rymmer många inredningstidningar som jag ofta läser i min sköna fåtölj som jag fyndade second hand när jag skulle flytta hemifrån. 150 pix fick jag ge för den!

Mannen i huset ska jobba hela helgen så vi tjejer drar på en liten road trip:)

Ha det gott vänner!

KRAM

torsdag 17 mars 2011

Utomhus





Mår bebis bra mår mamma bra. Och allra bäst mår lillan när hon får vara ute. Så skönt att utesäsongen börjat nu. Igår var det en alldeles ljuvlig vårdag som tillbringades till stor del på altanen.

Aldrig smakar väl lunch så gott som när man får sitta ute. Ni ser väl som hon njuter med lilla armen lite nonchalant lutandes mot bordet;) Lilla busan.

Ha en finfin torsdag kompisar!

KRAM

onsdag 16 mars 2011

Polkagris-Lotta


Hittade en sån söt Lyckliga Lotta som var polkagrisrandig. Den var tvungen att följa med hem från butiken. När jag var liten planterade alltid jag och mamma petunior som var polkagrisrandiga i min blomlåda under lekstugefönstret så nu kan jag inte tänka på annat än min fina lekstuga när jag ser såna.

Till sommaren ska busans lekstugeprojekt påbörjas och tänk vad vi ska inreda och pyssla därinne hon och jag. Eller mest jag nu i början kan jag tro;) Kul ska det bli.

Soligt idag med-underbaaart!

Snart är det dags för bus och lek i bebisgruppen och gott fika till de vuxna.

KRAM

tisdag 15 mars 2011

Soliga tisdag


Härliga sol vad fint du lyser idag!

En bild på min lilla favvohylla i köket. Här ändrar jag om efter säsong. Just nu är det mycket blått och rött som gäller i köket. Härlig kombo tycker jag. På hyllan samsas oliver från Spanien, en kakburk inköpt på Harrods, hjärta från Rice och några loppisfynd.

Idag måste jag nog blunda hela dagen för att inte se all smuts som solen skiner lite extra på. Jag är inte alls på städhumör. Så det så.

En skön tisdag önskar jag Er

KRAM

måndag 14 mars 2011

Smälttid



Oj vad det smälter nu. Nu ser vi stora delar av gräsmattan och grusgången, JIPPI!

Idag har vi äntligen lyckats masa oss iväg till öppna förskolan här i byn. Istället för att köra över en mil varje gång för att träffa kompisarna i stan kan man ju faktiskt lära känna de som bor där man själv bor eller hur?! Mysigt var det med gott fika, lite sång och lek. Vi hade ju i och för sig bestämt träff med kompisar vi redan känner men ändå;)

Denna soliga bild tog jag förra veckan för idag är det dimmigt, fuktigt och väldigt grått och slaskigt ute.

Helgen i Göteborg var väldans trevlig med härligt sällskap, promenad, god mat med vin mmm. Hoppas Er helg också var bra!

KRAM


lördag 12 mars 2011

Saturday


Tillbaka i cybern efter lite datorstrul. Snart drar vi till Gothenburg till finfina kompisar. En mysig dag med all inclusive inklusive stay the night passar bra efter mellotittandet.

Gamla fyndade flaskor med en Nyblom & Kollén-löpare under.

Ha en fin dag vänner

KRAM 

onsdag 9 mars 2011

Efter sol kommer... Snö???


Fy fabian för snöslask. Visar soliga bilder från köket som togs igår istället. Idag har vi flängt hit och dit och blivit alldeles blöta av snöregnet. Uscha. Men så glad jag blir när jag kommer hem till en pannkaksstekande make. Lycka.

Fick en söt krokus av min mamma i helgen. Den satte jag i en blå emaljmugg med stora vita prickar på. Muggen fyndade jag på loppis när jag var sex år. Mamma har berättat hur lycklig jag var när jag kom bärandes på en stor fyndlåda full med porslin och annat smått och gott som jag skulle ha i min lekstuga. Pryl-letandet började alltså i väldigt tidig ålder. Hoppas vår lilla busa kommer tycka att det är lika kul med loppis som sin mor en vacker dag.

Kram på er

tisdag 8 mars 2011

Syréngren



Hej hopp i solgasset!

Ja det känns faktiskt som att solen gassar när jag sitter med plytet i lä och bara njuter. Tänk vad lite sol piggar upp. Har varit på en mysig promenix och letat vårtecken. Såg massa potentiella tussilagoställen men än visar de sig inte.

Har tagit in en stor syréngren som skjuter små skott och små blommor börjar växa fram, ser ni? Begoniorna hamnade i två gamla burkar i väntan på att få planteras ut i en stor korg.

Hoppas ni också får njuta av solens strålar!

KRAM

måndag 7 mars 2011

Kristallklart


Denna kristallkrona köpte jag för en av mina första extrajobbslöner när jag fortfarande bodde hemma. Sen har den fått följa mig till mina olika boenden genom åren. Nu hänger den i vårt bibliotek och jag tycker fortfarande om den väldigt mycket. Ett bra köp helt enkelt. Även om smaken ändrats en del fram och tillbaka så har jag alltid tyckt om det som ser lite äldre ut och det som är gammalt och slitet.

Det är ju bra att jag hittat min stil för då blir det inte så många felköp. Men jag vill ju fortfarande byta ut saker då och då (eller väldigt ofta enligt min make). Men så är det ju, eller hur?

Soliga måndagskramar

söndag 6 mars 2011

Pellisar


Jag tog fram och planterade om mina övervintrade pelargoner för några veckor sedan. Sju av åtta har överlevt vintern vilket är rekord för mig hittills. Och se så gröna de växt sig redan. Och nästan alla har fått blommknoppar. Kul kul. Många hundralappar sparas nu (om de fortsätter att växa vill säga).

Idag skiner solen så det är nog dags för utgång snart.

Ha en härlig söndag vänner!

KRAM 

lördag 5 mars 2011

VÅR






Har suttit på vår soliga altan och njutit av värmen några timmar idag. Sitter man i lä så blir man ju nästan lite svettig, ljuvligt. Den mesta snön har smält bort från trädäcket och gräsmattan börjar skymta här och där. Nu är den snart här. Underbara VÅR!

Denna fina kruka med plättar i luften fick jag av en söt vän i mammagruppen häromdagen. Tack M! Jättefin betongkruka, lite ruff och sliten precis som jag gillar.

Min mor är här i helgen och tar hand om Busan lite så jag och pappan får vila.

Ikväll blir det schlager. Hoppas ni får en skön lördag med eller utan musik i rutan.

KRAM

fredag 4 mars 2011

Tio månader





Idag blir vår lilla skatt tio månader. Det känns både som en evighet sen och som ett litet, litet ögonblick sen hon lades upp alldeles varm och underbar på mitt bröst. Vår lilla höna. Tack för att Du finns och för att det var just Du som kom till oss underbara, fina, älskade skrutt.

Busan firar sin stora dag med att krypa runt med en påsklämma i munnen. Den är blå och matchar hennes ögon så dessa bilder passar ju bra in i min inrednings/livet som mamma-blogg:)

Fredag vänner. Alldeles alldeles underbart.

KRAM

onsdag 2 mars 2011

På tork




Vår älsklings små bebiskläder hänger på tork i hennes rum. Jisses så många söta små klänningar hon fick när hon föddes. Jag hade fullt upp med att hinna använda alla. Men så kul det var att få klä på vår lilla dotter dessa små skapelser.

På hennes hyllor står några av mina och hennes pappas gamla saker blandat med hennes nya. Dockservisen fick hon av sin lilla kompis i namngivningspresent och även mailegkaninen i den lilla sängen av en annan liten kompis. Mailegmusen i den söta röda vagnen fick hon av sin morbror i julklapp.

Det är så mysigt att vara på hennes rum och göra iordning och plocka med alla små saker. Än så länge kryper hon mest runt därinne så jag får nog bestämma hur där ska se ut ett tag till i alla fall;)

Onsdagskramar till ER!

tisdag 1 mars 2011

Kärna smör


Vi brukar inte kärna smör men nån gång i tiden har den gjort det vår fina smörkärna, även den från mormor och morfar. Den gamla ekbyrån som för övrigt väger bly (eller ek) fyndades på vår byloppis som äger rum två gånger per år. Snart är det dags igen:)

Zinkkaret låg och skräpade bland morfars bråte bakom garaget så den tog jag med mig snabbt som ögat för ett tag sen.
-Men den ska ju jag ha!, ropade min mamma då.
-Ja, jag ska bara låna den lite du får den nån gång, svarade jag. Hmm vi får väl se.

Våra förlovnings- och vigselringar fotade på en strand i Kroatien där vi var på vår smekmånad är uppförstorade och hänger på väggen.

Denna lilla vrå är hallen på övervånigen precis när man kommer upp för trappan.

Nu kommer min kompis och hennes lilla tvåmånaders-bebis hit på lasagne och grekisk salllad.

KRAM