tisdag 31 maj 2011

Livet på en pinne

Smultronschersmin



Oj oj oj vad varmt det har varit idag. Underbart. Men lite chockartat också. Hoppas det håller i sig nu så vi kan njuta ordentligt och komma in i sommarlunken på riktigt.

Bilderna knäpptes igår när sötkorven sov middag. Jag låg i solsängen och njöt och såg min trädgård som en härlig sommartavla. Det kändes som livet på en pinne helt enkelt. Nu är det som bäst minsann. Att få vara föräldraledig denna tid på året är ju verkligen guld värt. Tack för det Sverige. Ja  för att jag får vara hemma med mitt barn alltså.

Ligger man i hängmattan nu så känner man den allra ljuvligaste av dofter från vår smultronschersmin, ja det stavas så mamma;)

Nu ska här duschas och badas efter dagens svett- och kräkkalas... (en varm liten åksjuk hönapöna behöver vaskas av).

KRAM

måndag 30 maj 2011

Ros på stam




Hej hopp!

Hoppas Er helg varit finfin. Vår har varit toppen. Igår var det ju alla fina mammors dag och jag blev uppvaktad av min man och bebis. Jag kom ner till dukat frukostbord och så fick jag en röd miniros på stam. Myspys. Jag planterade den i en trådkorg med lite säckväv i. Den står utanför altandörren så jag kan njuta av den får köket.

Idag skiner solen så nu väntar lek på lekplasten.

Ha en fin start på veckan vänner!

KRAM

fredag 27 maj 2011

Regnet det bara öser ner



Hej på Er!

Vilken tråkig och regnig start på helgen va? Regnet smattrar på rutorna. Våra solsängar på altanen skriker -Vi vill ha SOL!!! Och jag instämmer helt. Men men vi får nog vänta lite på det ser det ut som. Helgen blir säkert kanoners ändå.

Idag ska vi på mysig fredagsfika/mellis hos söta kompisar. Och imorgon får vi besök av finfina vänner så vi ska minsann njuta av lediga dagar.

Hoppas Ni också får en skön helg med eller utan sol.

FREDAGSKRAMAR

onsdag 25 maj 2011

Nattliga (o)roligheter


Godmorgon. Eller god och god vet jag ju inte riktigt om jag tycker.

Inatt var vårt barn till salu. Nästan. Mellan 24-03.30 var hon vaken och levde rövare. Varför sova när man kan klättra, vrida och vända sig, snurra runt, klappa händerna, skrika, skratta, ta ut nappen och säga bapp. Ahhh. Några timmar senare var det morgon och dags för nya äventyr tyckte hon. Dags att gå upp och äta gröt och kladda med vatten.

Fast nu när jag tittar på bilden från hennes 1års-dag så ångrar jag mig. Hon är ju faktiskt väldigt fin ändå. Okej vi behåller dig. Bara vi får sova inatt, okej? Och alla andra nätter också tack.

Ha en skön lillördag sötnosar!

KRAM

tisdag 24 maj 2011

Bättre än den bästa parfymen



Tjoflöjt i stugorna!

Tänk att några syrénkvistar kan fylla ett helt hus med sin fantastiska doft. Jag blir ju helt nipprig av att andas in:) Sommarkänslorna är på topp! Även fast det blåser mer eller mindre orkan utanför. Men jag kan ju låtsas att jag är vid havet.

Till vänster av översta bilden har vi vårt burspråk som nu förvandlats till ett lekrum för Busan. Jag ska visa bilder när allt är klart. Måste bara fixa en sista grej;) Eller jag och jag, pappan är det ju som ska såga och trixa lite.

Ha en finfin tisdag finisar!

KRAM

måndag 23 maj 2011

Jippi!


Jahapp då var det måndag igen då.

I morfars stora zinkbalja sådde jag luktärt och sommarslöja för ett tag sen. Och se vad de tagit sig! Jag blir lika förvånad varje gång jag sår något. Jag kan inte fatta hur små frön som kommer i kontakt med jord kan börja gro och växa sig till stora vackra blommor. Naturen är mirakulös inte sant? Och man blir ju extra stolt när det är man själv som har pillat ner de små fröna.

Jag hoppas att luktärterna klättrar uppför spaljén och tar sig lika bra som förra året. Jag kunde plocka in små buketter under hur lång tid som helst och deras doft är ju helt oslagbar.

Ojoj vad det blåste här igår. Trodde nästan huset skulle blåsa iväg. Parasollet vek sig så foten knäcktes och vaxduken reste sig mot skyn. Och regnet piskade mot rutorna. Jag fick nästan lite höstkänslor och tände en massa ljus. Men vi slapp ju gå ut och vattna vilket var skönt;)

Ha en fin start på nya veckan vänner!

KRAM

lördag 21 maj 2011

Nu grönskar det i dalens famn


Tittut säger Skogshyddan;) Grannens häck och buskar bäddar in vår villa i härlig grönska. Vår stora ek är som ett parasoll över parkeringsplatsen utanför garaget. Gissa om vi har mycket eklöv på gräsmattan om hösten?

Det ser ut att bli en solig dag idag så vi blir nog mest utomhus gissar jag. Det är så härligt när hela familjen är hemma och skrotar. Vi får mycket gjort samtidigt som vi hinner njuta och umgås alla tre (fyra med Dixie då).

Hoppas solen lyser på er denna lördag. Redan slutet av maj vart tar tiden vägen?

KRAMAR i massor till er finisar

fredag 20 maj 2011

Mjau


Trevlig helg önskar Dixie med familj!

Nu ska vi åka och handla helggotter;) Sen blir det trädgårdshäng nu när solen visar sig igen.

Ha en skön helg allihopa!

KRAM

torsdag 19 maj 2011

Blommigt


Halloj på er!

Det blir mycket blommor på bloggen nu märker jag så jag fortsätter väl på det temat. Jag hittade ett sånt sött porslinsfat med handtag på min och mammas lilla roadtrip i helgen. Så gulligt att servera små kakor på i sommar. Bara att bära med sig.

Jag älskar blommor i alla dess former. Både riktiga såklart och som mönster på allt möjligt. Finfint om ni frågar mig.

Nu ska jag ut och ta lite frisk luft och se om liljekonvaljerna har slagit ut än.

Kramisar

onsdag 18 maj 2011

En doft av vår


Åh så ljuvligt alla blommor doftar ute i trädgården nu. Här har jag plockat in syrén, löjtnantshjärta och vit och blå förgätmigej. Jag sticker ner näsan i buketten och bara njuter, ahh.

Då var det lillördag idag då. Hej och hå vad fort dagarna går! 

Pussar & Kramar till er, passa på att dra näsan genom blommorna nu;)

tisdag 17 maj 2011

Långlunch



Hej hopp i galoschen!

Det är frisk och skön luft ute nu mellan skurarna. Har plockat in några blombuketter, underbart!

Snart kommer två brudar hit med sina pojkbebisar på lunch. Och det brukar bli lååånglunch när vi träffas:) Ingen stress här inte. Det måste ju ammas och bytas och pratas och busas och lekas om vartannat. Och äta såklart. Och dricka kaffe/te såklart. En bra tisdag helt enkelt.

PUSS på er!

PS. Busan har parkerat sin bil sådär lite lagom inrednings-chict. Eller var det kanske mamman hmm...

måndag 16 maj 2011

Tantblomma i hink



Måndag morgon!

Två begonior i en stor emaljhink, tantigt värre men jag gillar faktiskt den blomman. Jag tror den ska få flytta ut i sommarvärmen om några veckor. För då är det ju sommar på riktigt faktiskt:)

Nu ska vi in till stada för lillhönan ska 1-års-vaccineras. Uscha. Fast det brukar vara jobbigare för mig än för henne, tur det. Pappan är med och håller bebis så mamman kan gråta i fred.

En härlig start på veckan till Er alla!

KRAMAR

söndag 15 maj 2011

Home sweet home





Halloj godingar!

Nu är vi hemma igen efter ett par dagar hos min mor i Småland. Med mig hem har jag en daggkåpa, några överblommade narcisser som ska grävas ner, två loppisfynd och en matta till busans lekhörna plus några burkar med mammas mat så jag känner mig extra nöjd och glad! 

Nu ska Busan och jag bada av oss resdammet för att snart ha lite söndagsmys med en trött pappa som jobbat hela helgen.

Kram på er!

Ps. Min övervintrade pelargonia i köksfönstret tar sig fint till min stora lycka:)

torsdag 12 maj 2011

En blomsterbuffé





Hej hopp!

Lite välbehövligt regn har vattnat vår trädgård. Skönt med lite friskare luft. Pollen ligger som ett gult täcke över hela altanen. Och det kliar i näsan... Hua.

Några kvistar av syrén och löjtnantshjärta i morfars gamla zinkhink hälsar oss Välkomna vid entrén. Och smörblommor. Tänka sig, då är det väl ändå sommar va?

Torsdagsgos till Er mina söta läsare!

onsdag 11 maj 2011

Sådan mor sådan dotter



Klart jag ska ha likadana brillor som morsan tänkte busan och norpade åt sig ett par på Lindex. Men de åker av lika fort. Men nu kanske hon leker med sina istället för med mina. Eller inte.

Idag ska vi ha ett stort 1-årskalas i föräldra/barngruppen. Våra små godingar fyller alla 1 år inom en 7-veckors period så vi firar alla trollisar samtidigt. Vi har bakat smarriga Dumlegrottor och köpt ett finfint paket som en av busans kompisar ska få. Vi har lottat i förväg så alla barn får varsitt paket. Kul kul.

Sol idag med, GÖTT!

KRAMAR

tisdag 10 maj 2011

Förgätmigej




Nyplockade små förgätmigej i en vas gör mig så glad! Jag älskar känslan av att kunna plocka blommor i min egen trädgård, det är vardagsglädje för mig.

Vi har möblerat om lite här hemma. Detta slitna gamla pelarbord hamnade i hörnet bredvid TV-bänken så nu kan jag göra små stilleben att beundra från soffan.

Njut av dagen vänner och tack för att ni kikar in här!

KRAM

måndag 9 maj 2011

Stenkul

Trädgårdslandet


Nyplanterad björnbärsbuske

Tugg tugg tugg

Monday morning!

Vilken helg vi haft. Såå ljuvligt väder. Våra lediga dagar spenderades både hemma och borta, mysig kombo.

Vi var ju och hämtade en massa gratis sten förra veckan så nu läggs det sten lite här och var i trädgården. Tänk vad en hög med sten kan göra en lycklig;)

Våran lilla hjälpreda är ju såklart med när mamma och pappa jobbar. Allt är så spännande. Tugga på ett duschmunstycke, äta jord, samla stenar, krypa och klättra-det är livet det!

Nu ska vi ut på promenix!

Puss på er sötnosar

fredag 6 maj 2011

Lunchdate


Picnickorgen är packad. Jag och Busan ska på lunchdate med våra kompisar på lekplatsen i stan, mysigt!

Bilden visar vår plats i trädgården där vi gifte oss jag och maken. NU: vår med vitsippor. DÅ: höst med ett hav av färgsprakande löv.

En underbar fredag till Er alla!

KRAMAR

torsdag 5 maj 2011

Kom tillbaka!


Värmen kom tillbaka vi var ju inte färdiga än (på långa vägar)!

En av favvoplatserna i trädgården som ni förstår;) Maken har konstruerat en hängande bricka för kaffemuggen, mycket fiffigt!

Hejdå hagel och snöblandat regn nu vill jag ut och sola igen. Man kan ju inte komma och fresta sådär och sen bara sticka. Eller hur?

Idag är det mysdag här hemma i Skogshyddan. Pappan jobbar några timmar till sen är han ledig i 3 hela dagar. Myspys.

KRAMAR till er sötnosar

onsdag 4 maj 2011

Det bästa året

Vår dotter 1 dygn gammal

Vid den här tiden för 1 år sedan var mina värkar i full gång. Klockan 21.32 föddes hon vår älskling. Herregud 1 år sedan. Det känns som igår fast ändå inte. Tänk vad mycket vi varit med om dessa 365 dagar. Vår lilla skrutt har växt och blivit så stor. Nu kan hon krypa och stå, prata, skratta, skrika, ropa, busa, skoja, äta själv (nja nästan) och en massa mycket annat. Har hon legat i min mage? Denna fantastiska lilla människa? Hur är det möjligt? Det kommer jag aldrig förstå.

GRATTIS till dig vår älskling på din första födelsedag!
  
KRAMAR till er från en mycket sentimental moder denna STORA stora dag

(Två små kompisar till busan kommer hit med sina föräldrar i eftermiddag och grillar korv. Man måste ju fira på självaste dagen också eller hur?)

tisdag 3 maj 2011

Lite vårigt men ändå inte


Hallojsan!

Idag är det ju riktigt burrigt ute. Inga vårkänslor här inte.

Visar en bild på hur det ser ut vid våra entrédörrar nu. Lite mer vårigt i grönt, vitt och blått.

Nu ska jag läsa en inredningstidning och njuta lite av lugnet. Bus har redan somnat. Inte så konstigt eftersom hennes små blå slogs upp redan klockan 5.30 i morse... Inga sovmornar här inte;)

Ha en fin tisdag vänner! KRAM

måndag 2 maj 2011

Lyckliga liten

Kalasbordet är dukat

Hmm vem var det här kortet från då?

Solglajjer, precis som jag önskade mig!

Världens sötaste bord!

Tänk vilken tur vår Busa har som har en så fin familj. Kalaset var så mysigt igår. Och gissa om hon fick fina presenter? Såklart hon fick. Söta sommarkläder, bidrag till lekstugebygget, presentkort på Balders Hage, fikabord med parasoll, sandaler, leksak som sjunger och låter, en björnbärsbuske mm. Ja det går ju ingen nöd på den tösabiten som ni förstår;)

Nu har vi varit ute på promenix i det mixade vårvädret. Både sol, blåst och moln om vartannat.

Kaffedags. KRAM

söndag 1 maj 2011

Första kalaset!


Pippi lånad från nätet

 
Alfons lånad från nätet

Tjoho, idag ska vår lilla älskling ha sitt första kalas! Hon fyller 1 år på onsdag så idag firar hela familjen hennes första år med pompa och ståt:)

Så nu har vi fullt upp här hemma med tårtbak, dukning, kakfat som ska fyllas och annat fix och trix.

En skön söndag till ER!

KRAM