torsdag 30 juni 2011

Världens längsta sommar


Idag tog vår lilla skatt sitt allra första dopp i sjön. Det var spännande! Vi har en jättemysig badplast bara 1 km från oss vilket är perfekt både sommar och vinter. I vintras gick vi på isen med barnvagnen (vid kanten bara) och idag badade vi, härligt.

En annan härlig sak är att min käre make jobbade sin sista arbetsdag idag för en ganska lång tid framöver. I fyra månader ska han vara hemma. Vi har två månader tillsammans sen är det dags för mig att börja jobba igen. Men innan dess har vi vääärldens längsta sommar framför oss, eller hur? Underbart ska det bli.

Nu är det trädgårdshäng som gäller.

NJUT!

Kramar

onsdag 29 juni 2011

Kontraster




Hela vårt hem är fullt av kontraster. Gammalt mixas med nytt. Och gammalt med ännu äldre. Det gör ett hem levande tycker jag. Soffor och sängar köper vi nytt men andra möbler fyndar jag gärna på loppis.

Sekretären från gårdagens auktion blev ett datorbord efter makens önskemål. Men han vägrar ha min skrangliga gröna pinnstol till som datorstol så snurrstolen från IKEA får vara kvar:) Sekretären blev vår för 25 kronor, det kallar jag Fynd med stort F! Den blommiga pallen klubbades för 110 kronor. Jag föll för det romantiska tyget.

Idag är det varmt hörrni. Men jag klagar inte. De varmaste timmarna får vi vara inomhus så min lilla höna inte tuppar av. Eller jag för den delen.

En stor mugg kaffe nu tänker jag.

KRAMAR

tisdag 28 juni 2011

Auktionsfyndat




Oj oj oj idag har det fyndats må ni tro:)

Den varmaste och klibbigaste dagen väljer vi att åka på auktion. Världens längsta auktion dessutom. Vi pallade med tre timmar sen var vår dotter inte ett dugg glad så då var det dags för hemfärd. Men jag fyndade en hel del. Ska ta bilder när jag möblerat ut mina fynd. Det bidde en sekretär, ett runt soff-pelarbord som ska slipas och målas vitt, en fyndlåda med porslin för 5 kronor, en pressglasskål på fot, en grön glasskål och en blommig pall. Maken hittade lite verktyg så han blev också nöjd.

Nu ska jag duscha av mig dagens klibb och hoppa i bingen.

Nattinatti

Ps. Några grenar av plymspirea i vas på altanen. Buketten har stått sig i flera dagar, sånt gillas.

måndag 27 juni 2011

Atjooo


Vår bästa tid är nu...

... men inte för en gräspollenallergiker. ATJOOO! Huj vad det killar och rinner i min näsa och i mina ögon. Inte kul. Men det är bara att medicinera och ignorera. Tur att min snälla Svärmor kom hit med färska frallor och goda ostar så jag fick annat att tänka på.

Jag plockade några buketter och satte i mina kannor nyss. Både framsidans och baksidans bord måste ju smyckas nu när det blommar till höger och vänster i vår trädgård.

Nu ska jag mumsa jordgubbar som Busans farmor också hade med till oss.

KRAMAR till Er

lördag 25 juni 2011

Midsommarflicka

Titta vilka fina muggar från Rice som vi fick!

Kompisarna leker i mitt lekrum men jag vill nog titta på lite först

Dagen efter...

Idag är vi lite trötta som sig bör efter en härlig midsommarafton. Vi hade huset fullt med glada barn och vuxna. Vi plockade blommor i regnet och klädde stången. Det slutade regna lagom till små grodorna. En massa god mat och jordgubbar slank ner tillsammans med lite vin, mmm.

Vår älskade dotter hade på sig min 1-års klänning så den har 28 år på nacken. Det är fortfarande bredvid-lek som gäller men håller man i två låtsats-pommes frites så känner man sig trygg.

Ha en fortsatt skön helg sötisar!

Imorgon blir det nog en tur till stora möbelvaruhuset:)

KRAM

torsdag 23 juni 2011

Bråda dagar



Hej hej alla godingar!

Det är bråda dagar så här i midsommartid. Men bara roliga saker. Igår dansade vi runt midsommarstången med alla barn och föräldrar på mitt jobb. Jag och Busan var där och hade en mysig dag med mina kollegor. Idag ska vi på sommaravslutning på Öppna Förskolan. Även där ska vi dansa runt stången. Sen blir det storhandling till morgondagens kalajsande. Och storstädning (mindre kul).

Vi ska fira midsommar hemma hos oss. Vi blir 10 vuxna och 7 barn så det blir nog high life:) Hoppas vi får några solglimtar i alla fall så vi kan vara ute och vara små grodor.

Ha en underbar midsommarhelg alla fina som läser här!

Sommarkramar//Kamilla

PS. En av våra gamla stegar står lutad mot förrådet/garaget. Jag ska hänga några ljuskyktor där också.

tisdag 21 juni 2011

Mitt stora tittskåp






Åh jag är så himla lycklig!

Jag önskade mig ett skåp byggt med våra spröjsade gamla fönster av min make. Och nu ÄNTLIGEN är det klart:)

Som han har svurit över detta skåp ska ni veta. Bräderna var så sneda och vinda så skåpet glipade hit och dit. Fönstrena är de som satt på vårt hus tidigare så de har ju ett par år på nacken. Inget är riktigt det andra likt vilket inte heller var så lätt att få ihop. Mannen är inte speciellt nöjd med sitt verk. Men det är jag!!! Jag fullkomligt älskar mitt stora tittskåp. Här kan jag ändra om efter säsong och humör, hur kul som helst.

Vi har ställt det på vår stora byrå i hallen så man ser det så fort man kommer innanför dörren.

Idag ska jag till tandläkaren vilket är mindre kul. Men det måste ske så jag har några tandsingar kvar i framtiden;)

KRAM på Er alla fina!

måndag 20 juni 2011

Lycka


Då var det måndag denna midsommarvecka!

Åh jag är så glad idag. Våra bästa vänner fick en dotter igår, och hon blir vårt gudbarn. Tänk nu ligger de på BB och snuttar och snusar och myser. På Midsommarafton får vi träffa det lilla miraklet. En stor bukett till dig starka mamman (och till pappan också såklart)! Och till alla ER som läser här idag!

KRAMAR

lördag 18 juni 2011

Helgeffektiv


En liten sen lördagskvällshälsning till Er alla rara!

Vi har alltid många projekt på gång jag och min man och helst vill man göra alla samtidigt och se resultat på en gång. I alla fall jag. Har jag fått en idé så vill jag ro den i hamn på studs. Jag är ju kanske inte alltid så nogrann och tålmodig men som tur är är maken det så vi kompletterar varann.

Jag köpte ett jättefint gammalt skåp häromdagen som jag slipat och målat idag. Jag har verkligen ansträngt mig för att göra det så bra jag kan. Men fort ska det gå;) Busan ska få ha det på sitt rum med sina finaste saker i. Min mamma har varit här idag och passat henne så vi fick en hel del gjort. Skönt.

Ha en skön söndag vänner!

Kram

PS. Våra lötjtnantshjärtan blommar fortfarande så praktfullt och fint.

torsdag 16 juni 2011

Lekrum





Hallojsan på er därute!

Här kommer bilder på Busans lekrum. Vi flyttade ut fåtöljer och bord från burspråket och tog dit en del av dotterns möbler istället. Hennes rum ligger på övervåningen så det är skönt att ha ett lekrum nära kök och vardagsrum där man oftast befinner sig.

Spisen hittade jag och min mamma på loppis långt innan vår dotter ens var påtänkt. Sedan förvarade mamma den för framtida barnbarn. Diskbänken har Skruttans pappa byggt efter mina instruktioner;) Tyget har jag sytt, kors i taket. Docksängen byggde min mamma när hon var en liten flicka så den har hängt med sedan 60-talet. Bordet och stolarna + dockmatstolen hade jag i min lekstuga när jag var liten. Så mycket är återbruk vilket är extra kul.

Jag hann plocka iordning lite nu och fota snabbt för oftast ligger ju allt huller om buller som det ska göra när en liten 1-åring varit i farten.

Ha en skön torsdag, här skiner solen!

KRAMAR

onsdag 15 juni 2011

Egenodlat

Grönsakslandet

Vy mot vedförrådet och humlebågen

Gamla flaskor och amerikanska blåbär

Onsdag redan, tiden flyger iväg!

Visar bilder på vårt köksland på framsidan av huset. Vi odlar plocksallat, gräslök, persilja, slingerkrasse och gul/röd/silverlök i landet. Runt stenen har vi björnbär, amerikansk blåbär, smultron, krusbär och rabarber. Vi har även flyttat våra pionbuskar hit och de har tagit sig riktigt bra till min stora lycka. Det är min absoluta favoritblomma. Sex knoppar på den ena och två på den andra tjohooo vad kul! Runt pionerna har jag sått vilda ängsblommor som växer så det knakar:)

Idag kommer barn/föräldragruppen hit på fika och bus, kul kul!

Ha en fin onsdag!

KRAMAR

söndag 12 juni 2011

Humlebåge



Hej hej på Er denna söndagseftermiddag!

Hoppas er Pingsthelg varit till belåtenhet. Själv har jag varit ensam hemma med min underbart trotsiga 1-åring. Jag hade ingen aning om att de små liven började trotsa vid en sådan ringa ålder. Men ack vad jag bedrog mig... Puh, om några timmar har pappan jobbat färdigt sin helg för denna gång och då får han gosa med sin dotter så mycket han vill:)

Vid vår humlebåge har jag gjort ett litet växhus av två gamla fönster. Busan fick en tomatplanta, en gurkplanta och en paprikaplanta av sin mormor som jag ställde där bakom. Och huj vad de trivs. De växer så de knakar och små minitomater har redan kommit fram. Härligt med egenodlat! Med en liten sittgrupp framför kan man följa processen och kanske ta sig en liten smakbit framöver.

Ha en skön kväll godingar! Dags att göra mellis till gnällfia;)

KRAM

fredag 10 juni 2011

Regn och hundkex



Friday I´m in LOVE!

Jaja nu har det väl ändå regnat färdigt. Det går ju inte ens att gå ut i detta rusk. Blä. Fick springa med Busan fram och tillbaka mellan bilen och mataffären idag.

Igår var vi på gekås och shoppade. Det fanns så mycket fint så jag fick hejda mig för att inte handla upp varenda krona. Måste ju ha lite till semestarkassan också. Jag har precis strykit en ny vaxduk (inhandlad igår) till altanbordet men jag kan inte lägga på den än eftersom jag inte vill ha mig en dusch så här med kläderna på och allt. En ny lykta ska också ställas på bordet. Sluta regna NU!

Jag visar två soliga bilder på vårt bord utanför entrén idag istället. Regn vill jag inte fota.

Njut av fredagen sötnosar!

Dags för kaffe och baguette. Kanske en eller två Marabou-cookies också;)

KRAM

onsdag 8 juni 2011

Ljugarbänk


En bild på vår bänk på altanen. Här sätter jag mig och ljuger när andan faller på. Vi hade en bänk till vänster i bild också tills sent igår kväll för då flyttade jag den till framsidan av huset. Där har vi skugga hela dagen och i den får man ju vistas mest nu när man har en liten 1-åring som ska skyddas från solens starka strålar.

Det är kul att använda trädgården på andra sätt nu när man har barn. Hon upptäcker trädgårdens alla vinklar och vrår och använder den som vi aldrig gjort innan. Tur att den är stor så hon inte tröttnar;)

Nu ska jag läsa tidning och vila lite innan gosingen vaknar.

Ha en fin dag! KRAM

tisdag 7 juni 2011

Den blomstertid nu kommer


Halloj alla fina!

Denna tid är ju den bästa, helt klart. Alla blommor som kommer upp överallt i trädgård och natur. Jag plockar flera buketter varje dag och sätter i alla vrår både inne och ute. Dessa flaskor med lite olika sorter står på mitt planteringsbord på altanen.

Nu ska jag ut och plocka en massa hundkex att fylla zinkbaljan på trappan med.

Njut på av vår underbara svenska sommar!

KRAM

måndag 6 juni 2011

Håkan+Sommar=SANT



Hej hopp alla Sverigefirare!

Vilken värme. Såå härligt! I lördags var jag på Håkans konsert. Jisses säger jag bara. UNDERBART! 19000 i publiken men det var inte ens trångt. Jag kunde stå barfota och dansa. Bästa sommarkvällen hittills helt klart.

Ha en fortsatt fin kväll!

KRAM

Ps. bilderna fotade jag på storbildsskärmen så kvalitén är inte den bästa.

fredag 3 juni 2011

Ljuvliga sovmorgon




Godförmiddag fina vänner!

Busans mormor bestämde sig för att sova över så i morse fick jag och pappan en välbehövlig sovmorgon. Såå skönt. Speciellt när lillan tyckte att dagen började kl 5.20. Nu klipper maken gräs, mormor leker med bebisen och jag bloggar. Härlig arbetsfördelning va?

Bilden ovan visar burspråket utifrån. Vi har satt fast armeringsjärn runt fönstret som humlen klättrar på och i mitten av rabatten växer rosor. I balkonglådan har jag sått slingerkrasse som ska slingra sig ner mot balkonräcket. Har jag bestämt iallafall;)

Nedersta bilden visar altaningången till köket utifrån gräsmattan sett.

Nähä nu ska jag ut och njuta av en klarblå himmel, fågelkvitter och ett glas iskallt vatten.

Ha en superkön fredag. Imorgon ska jag på Håkan Hellström, tjohooo!!!

KRAM

torsdag 2 juni 2011

Lediga dagar




Vad skönt det ska bli med några lediga tillsammans hela familjen. Idag jobbar maken men Busans mormor är på väg hit så vi får lite sällskap. Om solen börjar visa sig lite mer packar vi en lunchkorg och promenerar till sjön för en härlig picknick.

Min dotter älskar stenar. Hon är som allra lyckligast när hon får sitta på vår grusgång och samla, känna, lukta och smaka. Hon är så försiktig. Smakar lite och när vi tittar på henne så spottar hon ut stenen lite diskret för hon vet att hon inte får ha dem i munnen. Trollunge.

Ha en skön helg nu allihopa!

KRAM