söndag 31 juli 2011

Vem är det som går och går?


Vem är det som går och går men aldrig kommer till dörren? Ja inte är det vår dotter inte. Dörren står oftast öppen nu i sommartid vilket är extra spännande för en liten Busa. Efter kvällsbadet satte vi oss i soffan. Eller ja, två av tre familjemedlemmar. Den tredje rymde. Pappa letade. När han kikade ut genom ytterdörren såg han rymligen sittandes alldeles fnissig och lycklig över denna roliga lek. HITTAD. Sen fortsatte leken tills vällingen och sängen kallade.

Tänk att vår lilla höna går nu. Vi fattar ingenting. Nyss hade vi en liten krypbebis. Nu har vi en stor tjej som bara går och går. Helst i mammas eller pappas stora skor. Lilla skatt, vår älskade vän. Nu har vi ingen bebis mer. Eller jo, det kommer hon alltid vara. Min stora lilla skruttbebis som kan gå på alldeles egna knubbiga små ben.

NJUT av solen idag hörrni, KRAM

lördag 30 juli 2011

Knakeliknak



Ser ni alla knoppar? ;)

Spireahäcken nedanför altanen blommar fint nu

Tjoho här växer det så det knakar.

Trots att solen lyst med sin frånvaro (eller inte lyst alls med sin närvaro kanske man ska säga) under större delen av juli så har min pelargon ute växt till sig rejält.

Jag köpte den på en plantskola förra sommaren och har alltså lyckats övervintra den vilket känns extra skojsigt. Den verkar trivas i morfars gamla tunna. Jag fyllde tunnan med lacakulor och jord så rötterna kan växa sig riktigt stora.

Idag ska vi bara mysa hemma. Hoppas ni har det bra denna sista julilördag.

KRAMAR

torsdag 28 juli 2011

Djurparken i bilder

Tur att onkel håller i mig

Mamma+Busan=SANT

Tur att det var en glasruta mellan oss och lejonen. Fast de ser ju väldigt trötta ut.

På pappas axlar känner man sig trygg

Zebror är så vackra tycker jag


Hejdå för denna gången!

Jaha då har vi varit på Borås Djurpark i dagarna två. Här visar jag gårdagens bilder. Då var det Busans onkel (ja han vill bli kallad så, inte morbror) och mormor som var med. Idag var vi där med våra fina vänner.

Det är kul att gå runt bland en massa djur med stan alldeles inpå knuten. Ganska lustigt när man tänker efter. Att det strosar tunt giraffer på en savann strax bakom city.

Busan älskar djur så för henne var det en upplevelse att få se dem in real life. Vi läser ju djurböcker en sisådär 86 gånger per dag nämligen.

Ikväll blir det grill och mys med fina vännerna som sover över. Imorgon loppistur. Tjoho!

Ha det gott i värmen!

KRAMAR

onsdag 27 juli 2011

Huset fullt



Hejsan hoppsan fallerallera!

Bor man i stort hus på landet får man räkna med många härliga besök under sommaren. Oftast är huset fullt av familjemedlemmar och vänner. Nu är Busans onkel och mormor här och imorgon kommer bästisarna. Myspys.

Vattenlek under parasollet när solen värmer på är skönt.

Borås Djurpark både idag och imorgon står på schemat.

KRAM på er, hoppas solen lyser på Er idag

måndag 25 juli 2011

Recycling




Recycling-Återanvända

Att återanvända gammal bråte är verkligen min melodi. Jag tycker oftast att gammalt är finare än nytt. Tur att jag haft mormors och morfars gård att leta skatter på. Men nu ska den säljas så det gäller att hitta och ta vara på allt fint som ligger där och skrotar överallt. Alla flaskor på dagens bilder är från morfars garage. Efter en kur med diskmedel och hett vatten blev de rena och nu ser man urprungsfärgen igen.

Trälådan är också från garaget. Nu huserar det som ett tittskåp i Busans lekrum. Hon ger mig saker som jag får ställa dit så föremålen byts ut några gånger per dag;) Några luktärter i liten vas i "båset" längst ner till höger.

Lilla hyllan med böcker i fyndade jag på en av Loppisarna i Arvika. Jag tänkte ha den som tallrikshylla när jag köpte den men ångrade mig när jag kom hem. Vår lilla höna är en riktig bokmal så den passar bättre här. Nu kan hon lätt ta ner den bok hon känner för att läsa.

Vi har varit på kantarelljakt idag och fick ihop en liter ungefär så ikväll blir det lyxkvällsmat.

PUSS på er alla sötnötter

söndag 24 juli 2011

Blommor och träsk

Vår Spireahäck blommar så fint nu

Mina frön har växt upp till en härlig liten blomsteräng

Då var det söndag.

Igår var vi och spelade träskbrännboll med goda vänner. Och vi var verkligen i ett träsk. Haha, vi hade vatten upp till knäna och försökte spela så gott det gick. Det var en upplevelse. Efteråt grillade vi och drack vin under presenning och partytält till nån timme efter midnatt. Det är svensk sommar det. Det åskade och regnade om vartannat men solen tittade fram också. Härligt.

Idag blir det inte många knop gjorda här hemma. Vad hittar ni på idag?

KRAMAR

fredag 22 juli 2011

Kärleksört



Fredagsmys.

Idag blir det slappardag här hemma. Min 13-åriga svåger är här så det kollas på film, spelas spel, äts mat och fikas om vartannat. Regn och sol växlar idag som vanligt denna sommar känns det som. Jag vill ha riktig sommar. NU! Hallå, jag vill sola och bada och picknicka och svettas. Inte vara inne och kura. Jag kan det här nu. Och jag ska göra det heela långa hösten också. Så lite mera sommar nu tack.

Jag tog med en av byrålådorna från morfars garage och skapade ett stilleben framför huset. "Ska man tvätta sig i handfatet innan man går in" frågade min mamma. Ja om det behövs så varsågod.

Dynorna matchar ogräset. Så det lyser lite extra om maskrosorna menar jag. Kärleksörten matchar lite bättre så jag kollar på den istället. Snart blommar den i finaste rosa.

Nu blir det Pictionary.

KRAM

torsdag 21 juli 2011

Stilleben

På lilla vita hyllan står små gamla förpackningar



Halloj!

Sedan jag var liten har jag varit en riktig liten samlare. Eller liten och liten. En stor samlare menar jag. Som jag samlat. På stenar, suddgummin, fina pennor, troll, Barbies, My little ponny, Kinder-leksaker, gosedjur, böcker, klistermärken, bokmärken och mycket mycket annat. Och det har visst hållt i sig.

Tur att vi köpte ett STORT hus så jag får plats med alla mina pryttlar. Att sätta ihop stilleben av alla grejer är bland det roligaste jag vet. Små grupperingar här och där. Något högt något lågt, något smått, stort, runt osv. Visst är det roligt?!

Jag har alltid älskat att ändra om på mitt rum. Varje gång jag städat möblerade jag om och sen fick mamma komma in och titta. Själv tyckte jag att jag gjort världens förändring om jag flyttat runt lite men frågan är om mamma verkligen såg vad som ändrats om;)

Jag gick vilse i skogen när jag var 6 år. Mamma och hennes sambo skulle ut på promenad men jag ville stanna inne och kolla på film. När filmen tog slut gick jag ut för att leta efter dem. Jag gick in i skogen och tappade bort mig. Som tur är hittade mamma mig efter en liten stund. Och det bästa hon kom att tänka på var att "nu går vi hem och möblerar om på ditt rum". Och det var det ju. Då blev jag så glad och fick nåt annat att tänka på, hihi.

KRAM på Er!


Pssst: En loppad ekbyrå från övervåningen har fått flytta ner och fungerar nu som ett stillebencenter

tisdag 19 juli 2011

Hyllan är på plats

Hyllan är på plats

Busan är alltid med på ett hörn

Morfars trälåda fick vara med också

Några rostiga vikter hittade vi i morfars lada

Hej hopp alla finisar!

Igår kom hyllan på plats i köket. Ovanför kyl och frys och dörren till tvättstugan hade vi en ledig väggyta. Vi letade med ljus och lykta i alla våra vrår efter en gammal 2,5 meter lång bräda att ha som hyllplan men fann ingen. Så maken åkte in till stan och köpte en modernare variant. Jag ska sätta på en spetskant längs med hyllkanten så den blir lite mer lantlig.

De röda konsollerna såg jag på Indiska för länge sen och blev toltalt förälskad i dem. Men eftersom jag inte hade nån idé på hylla då så köpte jag dem inte. Som tur var fanns de fortfarande kvar i butiken nu när denna hyllan skulle upp.

Här står nu alla sommarfyndade burkar och några jag hade sen tidigare. Vi är nöjda både maken och jag vilket alltid är ett plus:)

Ha en fin dag!

KRAMAR

söndag 17 juli 2011

Loppislycka

Jag ville ha ALLT från denna bod

Dessa ting blev mina på det här ljuvliga stället med antikt och kuriosa

Busan på väg upp till en av antikbodarna

Nu är vi hemma igen efter några dagar i Arvika. Min finfina gravida svägerska och hennes sambo bor där. I den lantligaste idyllen man kan tänka sig. De har köpt hans barndomsgård som de har byggt ut och renoverat. Åh vad fint det har blivit! Svärfar med familj kom också dit så nu har vi familjemyst ett par dar.

Självklart blev det en hel del loppisar. Svägerskan är inte lika road av loppis som jag (hon var med på två) så Busan och maken följde med mig istället. Hon börjar bli van att springa på loppis och auktion nu vår lilla tös. Tyvärr är hon inte lika tålmodig som sin mor än men det kanske kommer. Hennes små armar blir gärna väldigt långa just där porslinet står travat i fina högar.

Med mig hem fick jag inte mindre än nio gamla plåtburkar och fyra mindre pilleraskar från sex olika loppisar. Jisses vad glad jag är! Jag fick en idé om att skruva upp en lång hylla i köket och fylla med gamla plåtburkar. Så sommarens span har mest varit på detta och nu börjar det bli en liten samling.

Tjoho, imorgon ska här skruvas upp hylla plus en massa annat kul fillijox som vi ska greja med.

KRAMAR


torsdag 14 juli 2011

Minidrivhus




Torsdag då ja.

Vissa av mina ständigt återkommande snickeriönskemål till min fina man går snabbare att uppfylla än andra. Detta var ett sådant. Busan fick ju några grönsaksplantor av sin mormor för några veckor sedan. Vi ställde dem under humlebågen och lutade två gamla fönster mot. Men huj vad de har växt. Gurkan hade lagt sig som stöd mot tomatplantan så nu var vi tvungna att göra större plats åt dem.

Maken åkte snabbt som ögat och köpte reglar till ett litet husbygge. Hux flux så hade plantorna ett litet drivhus med yta att växa och knaka på bäst de vill. Vi har redan skördat två gurkor och visst smakar de extra gott med egenodlat?!

Nu ska vi krama faster.

Ha det gott alla godingar som läser här!

KRAM

onsdag 13 juli 2011

Tadaaa!




Tjolahopp!

Här ser ni vad jag hämtade hem med släp igår. En ljuvligt blå gammal kökssoffa! Det var kärlek vid första ögonkastet när våra blickar möttes på auktionen. Längst in bland en massa verktyg och annat bråte stod den och lyste med all sin charm. I tre långa timmar fick jag vänta innan det var dags att ropa ut möblerna.

Min mamma var med och tillsammans hade vi 500 kr som jag kunde bjuda med som högst. Jag var först ut och ropade -50 kr. Någon annan i folkmassan ropade -60. Shit tänkte jag, hur ska detta sluta? -75 ropade jag och så blev det alldeles tyst. -SLÅ DÅ! ropade jag. Och det gjorde han. Så den blåa skönheten blev min för endast sjuttiofem riksdaler och min lycka var gjord.

Igår kväll skrubbade jag den ren med såpvatten och sen började piffandet. Jag har lagt på ett gammalt täcke jag fått av mormor så det ska vara mjukt för lilla rumpan. De runda kuddarna hittade jag på Hemtex-rean. Pelarbordet fyndades på samma auktion för 40 kronor. Med två medföljande iläggsskivor blev det perfekt till kökssoffan. Bordsduken är i plast så den går lätt att torka av när Busan mumsat (kladdat).

Ha en fin onsdag nu finisar! Vi ska tömma bilen på en massa skatter vi rotade fram på mormors och morfars gård igår:)

KRAM

måndag 11 juli 2011

Sommar sommar sommar

En del av grönsakslandet

Framsidan

Morbror med nyduschad Busa

Slingerkrasse


Hej hej!

Min fina lillebror är på besök ett par dar. Igår var det en sån där alldeles ljuvlig kväll så jag var ute och fotade i trädgården. Dessa sommardagar vill jag spara på burk och ta fram när det slaskar och ruskar som värst.

Nu ska vi iväg på grillning med föräldragruppen. Myspys. Sedan bär det iväg till Småland till vår mor för imorgon ska jag hämta mitt största och bästa auktionsfynd hittills:) Som jag längtat. I 10 långa dagar har jag fått vänta på att vi ska dit med släp för att få hem möbeln. Ni förstår ju vilken evighet det är för nån som måste göra allt exakt på sekunden som idén för något kommits på. Men nu så. Imorgon kväll ska här baxas in nåt flott. Bild kommer...

Nu njuter vi av ännu en härlig sommarkväll.

KRAM på Er!

söndag 10 juli 2011

Puh




Godkväll denna ljuvliga sommarkväll!

Puh, nu är vi hemma efter partajandet i Götet. Klart det gick bra för Busan att vara utan sina päron ett helt dygn. Hon hade ju mormors fulla fokus från morgon till kväll. Det känns så skönt att hon litar på och känner sig trygg med andra vuxna än oss.

Min mor hade såklart plockat stora vackra buketter och pyntat vår framisda med. Vilket jag till en början inte ens såg för mina ben sprang för att möta och krama om min lilla älskling.

Nu ska vi ut och lyfta ner ett gammal fönster från garagevinden till vårt nybyggda minidrivhus. Bilder kommer i veckan.

Ha en skön söndagskväll alla fina!

KRAMAR

lördag 9 juli 2011

Äventyr

Jag når nästan ner med mina små fötter

Att äta själv är godast

Ge mig ett par skor så kan jag leka hur länge som helst. Nästan.

"Solen lyser himlen är blå, vad det är skönt att leva då"

Ovan ser ni bilder på hur Busan njöt av campinglivet. Såklart hade farmor köpte en alldeles egen stol till lillhönan. Tur att pappa håller i lite så den inte tippar.

Ikväll ska jag och maken iväg på festligheter i Göteborg. Detta innebär att vår lilla älskling ska sova utan oss för första gången i sitt 14 månaders långa liv. Mormor kommer hit och busar i ett dygn. Den som är mest nervös är ju jag såklart. Det blir nog jag som inte kommer kunna sova...

Ha en skön lördag och håll tummarna för att jag också får det;)

KRAMAR

torsdag 7 juli 2011

Lata dagar





Godkväll i stugorna!

Nu är vi hemkomna efter några lata dagar på Tjörn i svärmors husvagn. Det är inte helt fel attt bli uppassad med god mat, vin och lite barnpassning så här i sommartider.

Igår tog vi båten över till Malö och tittade in hos Handelsman Flink. Åh säger jag bara. Bakom disk finns den största samling gamla burkar jag sett. Jag ville ju ha alla, burktokig som jag är, men de var ej till salu. Men jag fick med mig lite annat smått och gott istället. Bland annat en pappersbonad med sommarmotiv och en klippdocke-affisch till dotra mi.

Hoppas ni alla mår väl och njuter av vår svenska sommar. Sol och regn om vartannat som det brukar vara i detta underbara land.

KRAMAR

tisdag 5 juli 2011

Uppåt väggarna



Hej fina vänner!

I vårt "bibliotek" på övervåningen har vi en vägg med enbart tavlor med fågelmotiv. De finaste har min storebror samlat och jag fått låna. Sedan kompletterar vi om vi hittar nån ny pippi på en loppis eller så.

Jag har fotat vyn in mot bibblan från hallen sett.

Nu blir det husvagnsliv med svärmor ett par dar.

Ha det fint alla livsnjutare!

KRAMAR

måndag 4 juli 2011

Skåpet




Hallojsan alla måndagsfirare!

Busans skåp blev ju färdigmålat till midsommar och här ser ni reultatet. Jag fick "shabba" till det lite så det blev lite mer levande för det såg lite för snällt ut när det var helt vitt. Men det är svårt att veta när man ska sluta slipa för det är ju så himla kul!

Jag gillar de små detaljerna med blommorna högst upp och blomkorgarna nertill. Här i ryms böcker, smyckesskrin, pussel och annat smått och gott som inte bör vara framme för en busig liten höna.

Nu får jag besök av min fina barndomsvän så idag fylls huset med tjat må ni tro;)

Ha en finfin dag!

KRAMAR

Psst: när jag slipade nertill kom bokstaven T fram och det passar ju bra eftersom det är vår dotters skåp, hihi