onsdag 31 augusti 2011

Imorgon...

En salig blandning samsas på en silverbricka

Nu är vi hemma igen efter ett par dagar i Småland. Vi har nyss avnjutit svärfars hembakta bröd som han skickade med oss hem. Och jisses så gott det var. En knaprig salt yta. Smakade lite som ciabatta. Han kan han, Busans farfar.

Idag är sista dagen på min mammaledighet. I 1,5 år har jag fått vara hemma och njuta. Men allt har sitt slut så nu tar pappan över föräldraledigheten. Så imorgon blir det vardag igen. Back to work.

Måste upp på vinden och hitta alla mina jobbarkläder. En naturförskola kräver sin outfit av personalen.

Tjingeling på Er

KRAM

söndag 28 augusti 2011

Varde ljus



Tjenixen denna stormiga söndag!

Har varit ute på en promenix i ett väldigt blandat väder. Först klar skön luft med moln. Sen spöregn. Sen sol och värme. Allt inom loppet av trettio minuter. Ja, hösten är här.

Idag har min händiga karl satt upp min älskade fotogenlampa. Den väger ett ton. Minst. Så nu är den säkrad med plugg och en bamsekrok för att inte taket ska ramla ner. Lampan är från min mormors morföräldrar. Och ifall någon hade den före dem vet vi inte. Så minst 150 år har den på nacken. Coolt. Jag har fyllt den med lampolja så ikväll ska den provtändas. I hörnet i TV-rummet ovanför pelarbordet, bredvid TV-bänken hänger den. Så istället för att glo på TV kan man nu glo på lampan om man hellre vill det.

Nu måste jag se Leilas senaste program medan Bus sussar sött i vagnen. Om nån timme ska jag på me and i-party. (Klicka på gröna texten om ni vill se deras kläder).

Ha det gott!

KRAM

fredag 26 augusti 2011

Friday

Suckulenter i patinerade lerkrukor

Så blev det fredag. Igen.

Vi går runt som spöken här hemma. Har inte fått sova på hundra år. En mitt-i-natten-pigg-unge håller oss vakna. Och att sova på dagen är också väldigt onödigt tydligen. Blä. Snart gräver vi ner oss.

Hoppas ni andra har det bra.

KRAM på Er

onsdag 24 augusti 2011

Idol


Halloj!

Som Ni ser på dagens bild så har vår dotter en Idol. Hennes far. Oj vad hon ser upp till honom. I dubbel bemärkelse. Han har ju så roliga saker för sig. Han hämtar det ena spännande verktyget efter det andra. Hon blir nog snickare när hon blir stor. Här ska de skruva fast plåtlister. Tur att man har hörselkåpor på, precis som pappa.

Idag ska jag gå på HLR-kurs med jobbet. Egentligen börjar jag inte jobba förrän första september men tre kurser/möten är inplanerade innan dess. Back to reality helt enkelt...

Ha en fin onsdag!

KRAMAR

tisdag 23 augusti 2011

Måla gånger två


Tjenixen!

En bild på vår bänk som skulle bli målad i sommar. Men äsch, det blir nog nästa. Jag gillar ju skavt och slitet så för mig är den ju som allra vackrast just nu. Men för bara sommarben kan den kännas lite väl sträv kanske. Jaja ett världsligt huvudbry.

Min dotter målar en teckning på golvet nedanför mig just nu. Ja det skulle vara på pappret men golvet får sig visst några färglada streck också. Oj nu gick hon iväg med pennorna...

Så tjingeling för den här gången!

KRAM

söndag 21 augusti 2011

Hurra

Kronan är höstprydd

Pelargonen blommar så präktigt


Idag hurrar vi för min fina mamma som fyller år, GRATTIS bästa mamsen!

Har varit på en härlig skogspromenad med dotra mi så nu sussar hon så sött i vagnen. Och då vill man ju göra tusen saker. Men jag springer mest runt som en yr höna och gör ingenting. Maken kör med röjsågen på ängen. Jag tror nog jag lägger mig en stund i solsängen och lyssnar på någon sommarpratare. Måste ju ta vara på de sista värmande solglimtarna.

Hoppas ni har en skön söndag!

KRAMAR

lördag 20 augusti 2011

Boa in sig




Morning sunshines!

Visst blir man lite extra sugen på att boa in sig nu när det börjar bli kallare och mörkare om kvällarna? Igår efter en intensiv dag inomhus med en något trotsig 15 månaders. Ja, jag skrev igår att jag njuter av varende minut av hemmamys med henne men igår blev det väl varannan minut kanske. TÅLAMOD.

Iallafall så fick vi ta på oss regnisar och rasta av oss en stund ute. Jag plockade rönnbär och gjorde en liten dekoration till mitt bord vid enrén. Ett zinkfat, jord i botten, mossa runt om, några suckulenter jag fått av mina fina vän D och några kvistar med rönnbär. Höstigt färgsprakande. Det behövdes igår när det var så grått hela dagen. Några kvistar fick även följa med in och lysa upp lite.

Tvätt tvätt tvätt. Varför tar den aldrig slut?

Njut av lördagen fina Ni.

KRAM

fredag 19 augusti 2011

Höst?

En hörnhylla i köket har fått blåa toner

Fredagsmys.

Här smattrar det för fullt på rutorna och huset är alldeles mörkt. Ska man börja tända lampor redan? Höst kallas det visst. Men den är nog allt lite tidig i år va? Vi får hoppas på lite mer sol innan det är dags för höst på riktigt.

Idag är jag och Busan hemma själva och myser. Och jag njuter av varje minut. Snart ska jag börja jobba igen...

Ha en skön fredag nu vänner!

KRAM

onsdag 17 augusti 2011

Smått & gott


Då var det onsdag idag då.

Morfars trälåda med åtta fack står på en av bänkarna i köket. Lite smått och gott har hittat hit. Bonaden köpte jag också hos Handelsman Flink på Malö tidigare i somras. Busan ska hälsa på hönorna varje dag. Kockocko säger de visst.

Nu inredningstidning och slapp i soffan.

KRAM

tisdag 16 augusti 2011

Härmis




God förmiddag på Er därute!

Såg ni på Ernst program förra veckan? Han har nog varit inne hos oss och spanat in vårt hembyggda fönsterskåp;) Men han tog i lite och gjorde det fyra gånger större än vårt. Haha. Fint blev det iallafall. Han kan den där Ernst. Och min man med såklart.

Mitt skåp har ändrat tema sen sist. Nu är det gröna nyanser som hägrar där inne. Jag hittade två tidningar från 50-talet på Handelsman Flink när jag var på Malö tidigare i somras. De passar fint i skåpet tycker jag.

Ha en härlig tisdag. Här skiner solen så nu är det promenix med Busan som gäller.

KRAM

måndag 15 augusti 2011

60-tal

Back to the 60´s

Slå inte med trumpinnen på arvegodset!!!

Nymöblerat på hallen på övervåningen

Hej hopp alla glada!

Jag har ju såklart plockat på mig en hel massa godbitar nu hos min käre mormor. Hon ska flytta från stort hus till en 2:a så allt kan ju inte hänga med henne. Denna bokhylla köpte mormor och morfar när de köpte huset på 60-talet. Kvittot sitter fasthäftat på baksidan. Men nu är den min. Kul.

Så idag har vi baxat upp skåp, skruvat ihop övre delen med det undre och piffelipiffat lite. Busan är ju med som vår ständiga hjälpreda. Allt tar bara liiite längre tid när hon är överallt och ingenstans (bakom, under, helst på skåpet) men det är bara skoj att hon vill vara med där det händer.

Busan har även badat med kläderna på idag. Och skorna. Vi får skylla oss själva när hennes lilla pool står kvar på altanen full med regnvatten. Och på tal om regnvatten, shit vad det regnade inatt. Vår lilla by har översvämning lite här och var så brandkåren har varit här och pumpat bort en massa vatten idag. Full action här på landet alltså;)

KRAMEN till Er

söndag 14 augusti 2011

Patinerat



Godkväll!

Hemma igen efter några dagar på mormors gård. Slitgörat tar aldrig slut där... Både mormor och morfar har använt sin skog som tipp i alla tider så ni kan ju tänka er vad som göms där. Däck, badkar, plåttak, bilbatterier, plastdunkar, oljedunkar, glas, flaskor, bilstereor och f-n och hans moster.

Nog om det. Dessa patinerade skönheter hör till mina funna skatter såklart. Jag blev så glad när min nyblivna svägerska hittade en hel hög i en gammal trälåda. Patinerade av naturen. Inget fusk här inte. Nu får de stå uppradade ute på mitt planteringsbord. De största har jag redan planterat i. Någon kul bland allt skrot alltså.

Nu blir det snart kudden för mig ZZZ.

Ha en bra start på veckan imorgon hörrni.

KRAM

onsdag 10 augusti 2011

Arla morgon

Egenodlade blåbär, YUMMI!

Halloj i stugorna!

När jag och min man är hemma och är lediga samtidigt så brukar vi gå upp varannan morgon med vår dotter. Så får den andre ligga kvar och dra sig lite. Det som är lite märkligt är att när det är min tur att gå upp med vår skatt så vaknar hon väldans tidigt. Runt 5-6 ibland. Men när pappa ska upp kan det ske runt 8-9-snåret. Vadan detta? Har de två en hemlig pakt av nåt slag. Jag fattar ingenting. Mamma vill ju också sova.

Likadant brukar vi turas om att gå på promenad med vagnen när hon ska sova. Varannan dag alltså. Men när det är min tur så spöregnar det. På pappa och Busan skiner solen. Mystiskt.

Igår när svärmor var här plockade vi av de amerikanska blåbären som jag fick av henne när jag fyllde år. Så himla goda. De smakade verkligen blåbär. Och det braiga är att de inte färgar av sig så som våra skogsblåbär gör. Perfekt för små busungar att mumsa på alltså.

Ha nu en fin dag. Oavsett hur tidigt eller sent ni går upp på morgonen.

KRAMAR

tisdag 9 augusti 2011

Ett sommarmåste

Är bilden uppochner?


Ett av alla mina måsten inför denna sommar var att ligga i hängmattan så ofta som möjligt. Ganska jobbigt måste va? Och jag tycker jag har lyckats ganska bra faktiskt. Antingen ligger jag och Busan där och gungar, pussas, kramas och pratar om livet. Eller så lägger jag mig där själv en stund när hon sover middag. Med en kudde, en stor mugg kaffe och en tidning. Ahh. Då känns livet ganska okomplicerat måste jag säga.

Utsikten uppåt är denna fina björk. Med huvudändan mot björkstammen och blicken rakt upp i skyn. Dessa sommarminnen plockas säkerligen fram i vinter när snön yr och vinden viner utanför fönstret. Men än är det sommar vänner, så nu njuter vi allt vad vi kan!

Detta var allt från mig, HEJ!

måndag 8 augusti 2011

Min bästa doft

Upp upp upp vill vi

En härlig mix av kulörer

En liten boll av luktärter i en vas på toan

Min favoritdoft för tillfället är helt klart den som mina luktärter utsöndrar. Himmel och pannkaka vad gott den doftar. Jag får inte nog utan fyller varje vrå med små vaser med denna vackra lilla blomma i.

Jag hade behövt en ännu högre spaljé ser jag för den vill fortsätta växa rakt upp i skyn. Om ni inte sått luktärt så gör det till nästa sommar. Man får hur mycket blommor som helst. Och ju mer du skördar desto fler nya blommor kommer det. Hur bra som helst ju.

Idag vill jag säga grattis till min vän A och hennes man U som fick en son igår. Fem veckor för tidigt kom han så han hade bråttom ut i livet. Lite mer än två kilo väger han. Lilla gosingen.

Hoppas ni får en bra start på veckan, och kul att ni tittar in!

KRAMAR

lördag 6 augusti 2011

Rent å fint


En nyfiken liten hand hjälper mamma att pynta lite

Hej alla fina som läser här!

Nu har vi storstädat hela huset. Det behövdes verkligen. Alla döda flugor och andra kryp är nu ett minne blott. Begravda i dammsugaren, Rest In Peace.

Snart får vi middagsgäster. Det blir grillade hemmagjorda cevape för köttätarna och nåt annat smarrigt till mig. Busan som är den största köttätaren av alla får mumsa korv. Ungersk korv är det allra bästa tycker hon. Hon verkar inte gå i mammas veggospår iallafall;)

Ovanför detta pelarbord som står bredvid TV-bänken ska vi hänga upp en jättegammal oljelampa som jag fick ta med mig från mormors hus. Den är över 100 år så det gäller att vara varsam. Bild kommer när den är på plats.

Ha en skön lördag!

KRAM

fredag 5 augusti 2011

Hemma igen


Pelargonerna växer sig stora i köksfönstret

Fick med mig några lyckliga lottor från morfars bror

En loppad turkos fönsterlöpare matchar kökssoffan

Puh. Nu är vi hemma igen efter några riktigt arbetssamma dagar på gården. Tänk att vi prickade in de varmaste dagarna hittills i sommar... Brunbrända blev vi ju iallafall. Fast jag hade mest koll på Busan i skuggan. Men lite hann jag röja bland skroten.

Vi fick med oss en pickup hem full med grejer;) Mest till maken men några guldkorn till mig med. Vi fann även två stora högar med gamla fönster som vi ska använda till vårt framtida orangeri. Och fina gamla pardörrar. Tjohoo. Då är det värt allt slit när man kan fynda gratis.

Idag regnar det vilket känns skönt. Då kan vi vila våra kroppar inomhus med gott samvete.

Tvätthögen kallar...

Ha det gott vänner!

KRAMAR

måndag 1 augusti 2011

Skattjakt


Tjoflöjt godingar!

Här står fyra av de fynd jag gjorde i morfars garage sist vi var där. Gamla trälådor får jag aldrig för många av. Jag älskar att göra olika blickfång med dem och lägga saker i. Inne som ute.

Imorgon ska vi dit igen hela familjen. Vi ska börja röja inför försäljningen av gården. Det kommer kännas vemodigt att gå runt där och samla ihop spara- och slänga-högar av deras liv. Mormor lever ju fortfarande vilket är fantastiskt såklart. Men det kommer inte bli lätt för henne att flytta ifrån sitt hem. Men det måste tyvärr ske. Gården är för stor för en ensam liten tanta.

Det ska blir mysigt med familjehäng i några dagar iallafall. Vi får försöka ha så kul som det går bland all bråte. Jag hoppas naturligtvis på att finna fler skatter:)

Ha det gott på årets första augustidag!

KRAMAR