lördag 31 december 2011

GOTT NYTT 2012

En vacker grangren med kottarna kvar

Hej alla fina!

Nyårsafton idag då. Härligt! Vi ska fira hemma endast vi tre (fyra med katten). Det ska bli så skönt att bara vara. Maken har varit krasslig i veckan så vi har inte orkat planera något stordåd. Ibland är det skönt att bara vara vi. Klä upp sig om man orkar, laga en massa god plockmat, busa med gosefia och självklart titta på Pippi. Vår lilla höna har verkligen fått pippi på Pippi om man säger så. Men det är ett bra val hon gjort tycker jag. Det finns så mycket tramsiga barnprogram. Visserligen är det ju fortfarande vi som väljer vad hon ska se på men det betyder ju inte att hon hade behövt gilla det. Men så fort hon slår upp sina stora blå på morgonen så är det första hon säger -PIPPI!

Nu har vi varit ute på en härlig promenad jag och Busan i vagnen. Det är så vackert vitt ute nu. Allt är frostnupet precis som jag gillar. Inte en massa snö som man ska ploga sig igenom med vagnen men ändå vitt och vintrigt. Underbart!

Jag vill önska Er alla en underbar nyårsafton och ett fantastiskt 2012.
Nu kör vi!!!

NYÅRSKRAMAR

torsdag 29 december 2011

tjugonionde


Håll i hatten!

Oj vad det blåser här. Ibland tror jag att fönsterrutorna ska gå i tusen bitar. Men vad mysigt det är att sitta inne och kura med senaste Allt i hemmet och höra vinden pina utanför.

Kan ni fatta att december snart är över? Det kan inte jag... Snart är det nytt år. Igen. Det var ju inte länge sedan vi skålade in 2011. Men 2012 ska bli nåt alldeles speciellt hoppas jag.
Nytt år med nya möjligheter.

Idag går jag och plockar små tussar med toapapper som ligger utspritt som konfetti i hela huset. En liten dam har nämligen lärt sig att spola i toaletten (tack för det mormor). Så det är ju ett himlans spring dit. Morgon, middag och kväll och ett par gånger till därimellan. Vi får hoppas att det bara är papper som åker ner men det är väl bara en tidsfråga.

Njut av årets sista torsdag vänner!

KRAM

tisdag 27 december 2011

Ja han kom!



Tomten alltså. Han hittade hem även till oss. För andra gången i sitt liv fick Busan träffa den snälle mannen klädd i rött. Att det är fina farfar som gömmer sig där bakom masken är nog inte uträknat än. Hon blev så glad när han knackade på alla fönsterrutor. Inte ett dugg rädd var hon lillhönan. Hon skulle sitta i hans knä och öppna alla julklappar. Men sen kunde han gå tyckte hon. Då gick hon mot dörren och visade hur man öppnar. -Gå, sa hon. Och då gick han. Tack för i år tomtefar. Vi ses nästa jul hoppas vi!

Hoppas ni haft några sköna lediga dagar nu! Vi har jullov och njuter så mycket vi bara kan. Proppmätta såklart. Igår var vi på den traditionella kalkonmiddagen hos svärmor. Och jag som är veggie fick hemgjorda biffar med fetaost och rödbetor i, mmm. Ska nog värma mig ett par nu när sötnosen vaknar.

Ha en skön dag!

KRAM

lördag 24 december 2011

GOD JUL

Tulpanar, ilexkvistar och tallris


Lite frukt mellan allt annat gott kanske?


GOD JUL alla ni fina som läser här!

Hoppas ni får en härlig dag med dem ni tycker allra mest om. Nu ska jag strax baka något gott till Kalle-fikat. Gästerna anländer strax innan Kalle och då fikar vi alltid nåt mumsigt. Jag ska baka saffranskladdkaka för första gången. Hoppas den blir god:)

Njut så mycket ni kan nu denna JULAFTON 2011!

JULKRAMAR

fredag 23 december 2011

Dagen före

Ett fönster i vardagsrummet i juleskrud

Halloj alla tomtenissar!

Vad gör ni så här dan före dopparedan? Vi har varit i stan och trängts med några till som hade ärenden kvar att fixa. Men nu är vi hemma och myser med kaffe, god choklad och Pippi på TV. Vi ska trixa och fixa lite så det är tipptopp här imorgon när tjocka släkten kommer. Tolv personer blir vi till bords. Ganska lagom faktiskt. Jag köpte vita fina tulpaner och några kvistar ilex som jag gjort buketter av. Nu pryder de matbordet tillsammans med en massa ljus.

Njut av uppesittarkvällen så syns vi imorgon igen!

KRAMAR

onsdag 21 december 2011

Finaste burken


Gokväll alla goa!

I min allra finaste loppisburk står en minitall och sprider julkänslor. Jag vill alltid ha ett litet blickfång på TV-bänken så ögat har nåt fint att vila på under alla reklampauser i programmen. Ikväll blir det ju Ernst i rutan igen. Så mycket fint han gör. Och huset han är i är ju som bäddat för julfirande.

Idag har jag fått så mycket julgodis av mina söta barn på jobbet. Många vill lämna en liten julklapp till sina "fröknar". De är så stolta när de kommer med sina påsar med klappar till oss fyra som jobbar. Och alla har gett godis i år... Så jag slipper köpa gotter för ett tag framöver;)

Ha en fin onsdagskväll!

(Imorgon jobbar jag sista dagen innan julledigheten!!!)

KRAM

tisdag 20 december 2011

Dofter



Hej alla fina!

Visst är det väl alla dofter som gör mycket av julkänslan? Jag klarar mig inte utan hyacinter till jul. Jag börjar frossa till första advent och sedan byts de ut vartefter de vissnar. På silverbrickan i dator/gästrummet står en blå skönhet i ett litet arrangemang.

Pepparkakor, gran och utblåsta tändstickor är också underbara juldofter. Mmm. Snart snart snart är den här. Ledigheten med stort L. Två härliga veckor ska jag lunsa runt hemma och bara njuta med min älskade lilla familj, släkt och vänner.

Ha en fin tisdagskväll!

KRAMAR

söndag 18 december 2011

Ho ho ho


Hej på er denna fjärde advent!

Vi är nyss hemkomna från en myshelg i gbg hos våra fina vänner. God mat och vin som vanligt när vi ses:) Hemma möttes vi av ett vitt snölandskap. I Göteborg såg vi inte en enda snöflinga men här har det kommit jättemycket. Mysigt. Tur att vi hann sätta upp fågelborden i fredags och fylla dem med massa gottigt.

En fin julstrumpa hänger på vår öppna spis. Får se om tomten lämnat något i den till julaftonsmorgon. När vi var små hängde vi alltid fram en strumpa kvällen före julafton och på morgonen fanns det något där i. Julen då jag var 6 år fanns det en lapp i strumpan och på den stod det att jag skulle få ett litet syskon till sommaren. Åh det var ju såklart en underbar nyhet för mig som älskade bebisar. Sen kom han, världens finaste lillebror. Idag träffade vi honom för en mysig fika i stora staden där lillskrutten nu bor. 22 år han han hunnit bli den lilla lillebror-bebisen.

Ha en mysig söndag!

KRAM

torsdag 15 december 2011

Torsdagsmys



Hej hopp!

Idag har min fina vän L varit här och myst med mig och Busan. Det är tyvärr inte så ofta vi ses men när vi väl träffas har vi alltid så mysigt. Vi tjötar på och fikar om vartannat. Busan fick världens sötaste väst i julklapp av "tant" L:) Tack sötis för sällskapet och paketet!

Visar bilder på våra tavellister i köket. Lite julpiffade har de allt blivit.

Hoppas ni får en skön fredag imorgon. Vi ska försöka vara ute och greja lite om vädret tillåter. Har köpt en massa gottigt till fåglarna. Förra vintern hade vi jättemånga domherrar i fågelborden och dem vill vi ha hit igen såklart.

KRAMAR

onsdag 14 december 2011

Granen står så grön och grann i stugan


God onsdag på er sötnosar!

Så kom den då in. Vår lilla gran. Vi har haft stooora granar i vårt hus tidigare eftersom vi har så högt i tak. Men i år kände vi för en mindre variant. Jag tycker det är så fint att ha granen i en korg och då är det lite mer lätthanterligt om den är mindre. I korgen står den vanliga julgransfoten. Och kors i taket, granen blev rak med en gång. Annars brukar min tålmodiga make få slita ett bra tag för att få granen att stå i givakt. Vi får nog ha små granar hädanefter;)

Nu känns det som att julen är nära. Jag kan inte få den rätta julkänslan förrän granen är på plats. Men nu så. Ute är det mindre juligt. Här regnar det och haglar om vartannat. Och tidigare både åskade det och blixtrade. Jisses sicket vinterväder.

Nu ska jag mysa med tidning och kaffe medan den lilla av oss två snorfior sover så sött.

KRAM

tisdag 13 december 2011

Vi komma vi komma från pepparkakeland


God förmiddag på er denna luciadag!

Så här söt var vår fina pepparkaka innan vi åkte iväg till förskolan tidigt i morse. Busan skulle vara med i sitt första luciatåg. Men det blev lite ledset när man skulle sitta i frökens knä så mamma fick också sitta med på scenen och sjunga. Snuttgurkan. Mysigt var det. Efteråt fikade vi på hennes avdelning. Mamma, pappa, mormor och farmor var med såklart. Detta var ju en stor händelse;)

Alvedon, nässpray och halstabletter är min räddning för tillfället. Hua. Dessa envisa bacillusker. Bort med er!

Hoppas ni får en mysig dag med en massa ljus och gott lussefika.

KRAMAR

måndag 12 december 2011

Vem vaktar vem?


Ja det är frågan...
Den stora tomten har tagit plats i ett av fönsterna i Busans lekrum. Under vaktar dinosaurierna. Eller? Kanske är det den stora mastodonttomten som räddar dinosarna om de hamnar i knipa;) Nåväl.

Idag har vi sjukstuga här hemma. Min hals är svullen så jag kan knappt svälja eller prata. Och lillans nos rinner som bara den. Men det är bara att gilla läget. Vi får hoppas att det gått över innan den stora röda tomten knackar på dörren...

Ha en finfin dag vänner!

KRAMAR

fredag 9 december 2011

Giftig kärlek




Hallojsan alla goa!

Jag har blivit förälskad... I flugsvampar. Kärleken till dessa giftiga ting har varat några år och nu äntligen finns det ju en hel del att välja på i butikerna. Denna söta lilla ljussvamp fyndades på netto i veckan. Den glittrar så fint när den tänds i vårt mörka hem om kvällarna. Min finaste silverbricka (loppad såklart) står på soffbordet med andra fina saker. Både nya och gamla. Under glaskupan ligger alkottar och två stora julkulor.

Gratängen står i ugnen och salladen är klar. Dax att hälla upp ett glas rött och börja ladda inför Idolfinalen. Heja Amanda!

Imorgon pyser jag och lillhönan till Småland för att bli ompysslade av mormor medans pappa måste jobba...

KRAMAR

torsdag 8 december 2011

Finaste pyntet

Tekanna, svampar, rysk docka, hjärta, cupcake, uggla, läppstift, spegel, pepparkakshus

Hej alla söta!

Då har man tagit helg igen då;) Så himla skönt. I eftermiddag har jag roat mig med att hänga upp Busans finaste julpynt i ett rött band i ett av fönstrena i hennes lekhöra i burspråket. Jag och min mamma har köpt fina små julgrans"kulor" så Bus får en liten samling att ha i sin gran. För tillfället är det väldigt klåfingriga små fingrar på vår lilla dam så en äkta gran får vänta. Så i år får de hänga så här istället.

Imorgon ska vi på mysig mamma-barn-lunch hos fina kompisar. Det är så skönt att få en extra ledig dag i veckan så jag får träffa mina föräldralediga vänner och tjata ikapp om det senaste som hänt.

Ha en skön fredag vänner!

KRAMAR

onsdag 7 december 2011

Gotter


Hej hej alla gottegrisar! (och på er som inte är det också förstås)

Några polkakäppar samsas med kakformarna i mina stora glasburkar. Käpparna sparar jag från år till år så de är nog inte så goda... Men söta är de iallafall:)

Jag har nyss fnissat ihjäl mig åt min söta lilla busa här hemma. Jag fyndade en jättefin inredningsbok igår som jag tänkte bläddra i till mitt kaffe. Men det gick ju inte för sig tyckte den bestämda lilla damen. Hon satte sig med boken i knät, stoppade in sitt lilla finger i munnen för att sedan bläddra. Skrotunge. Jag vet inte vem hon tar efter men någon är det visst som fuktar fingret innan det ska vändas blad. Hihi.

Nu ska jag fortsätta leka med min finaste.

KRAMAR

söndag 4 december 2011

Lummer


Hejsan!

Skönt med en heldag hemma. Det är segt att sitta så länge i en bil som vi gjort denna helgen. Men det var det värt såklart. Busans lilla kusin är ju bara såå söt. Lillsnuttan. Svårt att fatta att vår lilla trollunge varit så liten. Tiden går ju så himla fort...

Jag fick en hel plastpåse med lummer av min snälla mamma för några veckor sedan. Så nu ligger de lite överallt och myser. Jag tycker at det är så fint med lummer.

Nu ska vi ut och hugga en utomhusgran så Bus kan se lite ljus från skötbordsfönstret.

Ha en mysig andra advent!

KRAM

torsdag 1 december 2011

Arvika nästa


Godkväll i stugorna!

Nu har jag tagit helg. Det är en väldans skön känsla när jag säger trevlig helg till barnen och kollegorna på jobbet redan på torsdagen när jag går hem:) Lovely.

Imorgon packas väskorna för äventyr och kosan styrs mot Arvika. Vi ska äntligen få träffa Busans lilla kusin som snart blir 1 månad. Det verkar som vädret blir lite lugnare och det känns ju skönt när man ska ut på roadtrip. Min lilla mammi ska med också. Det blir grejer det.

Ha en skön helg alla fina!

KRAMAR