torsdag 26 januari 2012

Bloggpaus

Nja det där med snö vet jag inte riktigt om jag tycker så mycket om...

Hej på er alla fina som läser här!

Nu tar jag en bloggpaus. Vet inte hur länge men jag kommer säker tilbaka när inspirationen kommer åter. Just nu finner jag ingen tid till bloggandet så då är det bättre att pausa ett tag.

Ha det fint!

KRAM

söndag 22 januari 2012

Äntligen



Så kom den då äntligen. Snön!

Årets premiärtur med pulkan gjorde Busan och hennes pappa idag. Det var skoj det! Men pulkan gled inte av sig själv så pappan fick sig ett rejält motionspass när han sprang upp och ner ett antal gånger. -Mer, ropades det där bakom pappans rygg.

Efter middagsluren var det dags att gå ut igen. Jag satt framför datorn och gjorde ett tråkigt test som vi måste göra i jobbet. Men Bus och pappan hade roligare på altanen. De byggde en sån söt snögubbe. Nu ser vi den från köksdörren så vi springer dit var 10:e minut och kollar att den står kvar. Och tänk vad knasigt att ha en "momok" till näsa.

Ha en skön kväll och en härlig start på veckan imorgon!

KRAM

lördag 21 januari 2012

Lördagslunk


Hallojsan!

Jag hinner inte riktigt med att sitta vid datorn under veckorna. Jobb och familjen tar all tid. Men nu ska jag läsa ikapp lite hos er andra bloggare.

En bild på vårt hus från baksidan sett.

Idag har vi inget på schemat utan tar dan som den kommer. Härligt! Hoppas ni får en härlig lördag.

KRAMAR

söndag 15 januari 2012

Familjepromenad

Hej hopp här har ni mig!



En katt, ett barn och en pappa. På stigen nedanför vårt hus.

Skönt med en vilopaus efter promenaden.

Hejsan alla söndagsmysare!

Kom precis in efter en liten promenix med familjen. Hela familjen. Japp, katten skulle också följa med minsann.

Vår helg har mest bestått av vila. Vilket behövs efter våra ständiga vaknätter. Aldrig vill hon sova mer än en timme i sträck vår lilla höna. Och det börjar ta på krafterna vill jag lova. Vi passar på att vila i omgångar på helgerna jag och maken. Så kanske man orkar sig igenom veckan utan alltför många trötthetsutbrott. Men nu har vi fått experthjälp och ska ändra om lite på sovvanorna. Vi får hoppas att det kan göra Busan mindre orolig nattetid så vi får sova hela familjen.

Ha en skön kväll!

KRAM

torsdag 12 januari 2012

Dags att skida?


Halloj på er alla sötnosar!

Nu tar jag helg, Så himla skönt. På torsdagseftermiddagarna när jag kör hem från jobbet känner jag ett stort lyckorus i kroppen för då har jag tre långa lediga dagar framför mig. Härligt!

Idag står regnet som spön i backen. Hur mycket kan det regna egentligen? Nåväl. Det blir väl vinter snart får vi hoppas. Även utanför vår andra ytterdörr står ett par gamla skidor och väntar på snön. Eller nja, de är nog inte i bästa skick för att åka på så för deras skull kan det nog fortsätta regna. Allt på bilden är hämtat fån mormors och morfars gård. Lite nya användningsområden bara.

Njut av helgen nu för det ska jag göra:)

KRAM

måndag 9 januari 2012

Somliga går i...


Som på catwalken med lite reflexlys sådär

...lite för stora skor.

Hej på er!

Måste ju bara visa bild på vår lilla fashionista här hemma;) Hon älskar skor den lilla hönan. Helst andras. Som här, pappas 43:or. Och med snyggkepsen, pyjamas och en tandkrämsfläckig luvtröja kan det ju bara inte bli fel. Hihi. Sötnöt.

Idag tog den ljuvliga ledigheten slut och jobbet kallade. Jag hade verkligen kunnat vara hemma lääänge till. Men icke sa nicke. Efter ett kvällsmöte på denna dag är jag nu mer än redo för bingen.

Natti, ha det gott!

KRAM

fredag 6 januari 2012

Hokus pokus


Bye bye julabocken, vi ses nästa år!


Tjenixen!

Idag har vi haft strålande sol och frost hela dagen. Så vackert! Dessa bilder är några dar gamla. Inte så soligt den dagen inte.

Jag håller på att plocka bort julen. Jisses vilken tid det tar. Det går ju inte fortare av att man ha en 20-månaders mammegris som hänger en i hasorna dygnet runt. Hokus pokus BORT! Julen alltså. Inte dottern;)

Men det börjar snart arta sig här hemma i stugan. Skönt att slippa se adventsstjärnor, granar och tomtar. Jag har läst en massa inredningstidningar hela julen och fått ny inspiration som jag vill förverkliga. Men är man fattig som en kyrkråtta så kan man ju inte köpa nåt nytt. Så här letas det i gömmorna efter det som finns och så känns det lite nytt ändå. Med lite fantasti och en jävlar anamma så går allt. Bara genom att byta plast på några fönsterlampor och andra pryttlar gör ju att allt känns lite annorlunda och kul.

Nu ska lillan ha kvällsmat. Tjingeling! Ha en skööön helg!

KRAMAR

onsdag 4 januari 2012

Välkomna hem till oss!


Min mammas gamla skidor matchar pardörrarna

Hej hopp!

Snart kommer några mammor med fina barn hem till oss. Såå mysigt! En av tjejerna har jag inte sett på flera år. Vi pluggade till lärare ihop på Högskolan och vissa av oss har hållit kontakten sen dess. Och nu är vi ett litet gäng som ska träffas med alla våra barn. När vi pluggade hade ingen av oss bebis så det har ju hänt lite sen dess. Kul kul:)

Så här pimpades entrén till advent. Jag snabbade på lite för jag tänkte att snön skulle komma med december. Men icke. Så skidorna och kälken får stå där alldeles kala och övergivna...

Ha en fin onsdag alla söta!

KRAM

måndag 2 januari 2012

Glasklart


Hej första måndagen 2012!

Nu har maken och jag smidigt finfina planer för detta året. Ojojoj vad bra det kommer bli. På jobb/hem/familjefronten ska allt bli PERFEKT. Ja vadå, man får väl drömma:)

Om dottern har pippi på Pippi så har jag pippi på flaskor. Lite överallt kan man se dem i vårt hem. Bildens frostbitna flarror står ute på bordet vid entrén. Åh så vackra de är när de blir alldeles immiga och isiga. Inne har vi flaskor i våra fönster, i gamla trälådor och på hyllan ovanför kaminen.
Bland annat.

Ha nu en underbar start på detta år och så ser vi till att det blir det bästa hittills! Deal?

KRAM