fredag 29 juni 2012

Sommarlov!Tjoho nu har jag äntligen sommarlov!!!

Det känns roligare att se det som sommarlov än semester. Jag ska ju vara ledig från och med nu och fram till 2014 nånting har jag tänkt mig;) Bebisen kommer i september och det känns skönt att få vara hemma och mysa och vila några veckor innan det är dags att bli tvåbarnsmor.

Jag satte några jätteblåklockor i mina älskade gamla flaskor. Piffelipiff. Här byts det ut blommor var och varannan dag. Så härligt att bara kunna gå ut i trädgården och plocka.

Min fina mamma har varit här i två dar och skämt bort oss. Hon fixar och donar i rasande fart vilket är så skönt nu när jag knappt kan gå på grund av den j***a foglossningen som drabbat mig även denna graviditet. Vissa dar känns det som jag går runt med ett gäng knivar som ska tryckas ut. Ajajaj. Fast hellre smärta än illamående så jag ska inte klaga allt för mycket.

Nu ska jag krypa ner jämte min sovande skatt och lyssna på ljudbok.
Ha en fin helg!

KRAM

söndag 24 juni 2012

Pippi på gultHalloj alla trötta/pigga midsommarfirare!

Sicken tur att midsommarafton är en fredag. Då hinner jag slappa och ladda om inför min sista arbetsvecka på väääldans länge. Sen blir det semester, graviditetspenning och föräldraledighet till 2014-nånting-sisådär:) Tjohooo! Lyckan är total som ni alla förstår.

Midsommarafton firade vi med finfina kompisar i vårt hus. Vi var 18 personer från 7-veckors ålder upp till 35+nånting. Så mysigt så.

Från det ena till det andra så är jag inne i en gul period just nu. Mina loppisögon har gult i sikte... Köpte den randiga kannan och den gamla Zoega-burken på senaste loppisturerna. Och i Busans och bebisen-i-magens lekrum har det också smugit in en del gult. Härlig färg minsann!

Nu ska jag kika in hos er andra bloggisar!

Ha en skön vecka!

PÖSS

tisdag 12 juni 2012

Försöker njuta


Godkväll!

Jag försöker njuta, stanna upp och andas in alla sommardofter. Gick en liten kvällsrunda med dottern innan hon skulle sova. Det var riktigt skönt ute trots att värmen och solen inte visat sig så mycket idag. Vi tittade på sniglar, plockade lite blommor, lyssnade på fågelkvittret och njöt en smula. Man får njuta av de små ögonblicken helt enkelt. Vår lilla skatt har varit lite ur gängorna ett tag nu. Hon är trött och gnällig. Vill knappt äta eller dricka så vi har fullt upp med att bara få dagarna att gå utan alltför många utbrott från allas sida.

Vi hoppas att det ger sig så vi får tillbaka lite energi snart. För den har varit borta helt några dagar. Ska nog lägga mig och lyssna på min ljudbok så kanske jag är lite piggare imorgon.

Nattinatti

lördag 9 juni 2012

Lite feber och några loppisfynd


Är det höst eller sommar kan man ju undra när man tänder ljus om kvällarna?!

Hej alla sötnötter!

Den här helgen startade med att lillskruttan fick feber. En ynklig liten höna som varken vill äta eller dricka pysslas om här hemma. En väldigt gnällig sådan kan ju tilläggas. Trots detta åkte familjen på en liten shoppingtur och några fynd från second hand-butiken gjordes. Åh som jag längtat!
Älskar sommaren då alla loppis och second hand-butiker slår upp portarna. Busan orkade en liten stund sen fick vi vända hemåt.

Ha en fortsatt skön helg!

KRAM

onsdag 6 juni 2012

HundkexHeja Sverige!

Skönt med en ledig dag mitt i veckan. Vi ska strax åka in till staden och köpa lite gott till kvällsgrillningen. Hönapönan sover så gott i vagnen. Jag plockade liljekonvaljer och satte på köksbordet när hon somnat under vår promenix.

Och hundkex. Älskade hundkex. En stor favorit hos mig. Det är så vackert ute längs med dikeskanterna nu när man är ute och kör bil eller promenerar. Och de doftar ljuvligt tycker jag. Jag har dem i flera buketter både ute och inne. Här står de tillsammans med lupiner på bordet som jag tog ner från vinden häromdagen. En skön sittplats i skuggan på framsidan. Fast idag längtar vi efter sol såklart.

Ha en fin nationaldag hörrni!

KRAM

söndag 3 juni 2012

Intensiv helg

Hörnhyllan i köket är nypiffad i härliga sommarkulörer

Halloj!

Denna helg har varit intensiv med ett 14års-kalas på en ort och ett 30års-kalas på en annan.
Men idag får vi bara vara hemma och lunka. Så himla skönt.
På att-göra-listan idag hade jag följande:

*Plantera en gurkplanta tillsammans med Busan som hon fick av sin mormor igår
*Plantera en vit klätterros som jag fick på Mors dag
*Bära ner ett bord från vinden och ställa bredvid bänken på framsidan av huset
*Plocka lupiner att ställa på bordet

Ja ni ser ju. Ganska angenäma sysslor så här en moln/solig söndag.
Maken har klippt gräs under tiden och nu dags för lunch.

Ha en skön söndag!

KRAM