måndag 30 juli 2012

Ett sommarminne




Hej på Er!

Igår var vi i Djurparken. Mormor var med såklart för det var hennes påhitt att åka dit. Själv är jag inte så mycket för långa promenader just för tillfället men det gick faktiskt över förväntan att gå därinne. Bara man får sitta en liten stund då och då och gärna fika för att fylla på energi.

Gosan hade såklart en toppendag bland djuren. Häftigt att få se alla djur live istället för på TV/datorn eller i böcker. Fast när jag frågade henne i morse vilket djur som var roligast att se igår så svarade hon -Skunken! Och vi såg då inte en endaste liten skunk där, hihi!

Min fina lillebror är på intåg så det blir syskonmys ikväll.

Ha en härlig avslutning på den här dagen!

KRAM

torsdag 26 juli 2012

Äntligen!

En liten trälåda med ölflaskor blir fin som vas på altanen



Så äntligen kom den. Värmen!

Tänk vad vi påverkas av vädret. Livet blir med ens så mycket lättare bara solen skiner. Allt blir finare och härligare! Här ägnas dagarna främst åt vattenlek. På altanen eller vid sjön. Picnickorgen packas efter middagsvilan och så äter vi mellis vid sjön, bästa bästa!

Och om sex veckor får vi träffa vår lilla bebis. Oh my GOD! Vi fattar nada. Vart har dessa gravidmånader tagit vägen? Snart är vi helt plötsligt fyra i familjen. Så himla spännande och aningens pirrigt. Hoppas vi hinner med två godingar. Just nu går ju all energi och tid åt till Busan och snart kommer en liten konkurrent. Men klarar andra det så gör ju vi. Såklart.

Njut av dagen! Imorgon jobbar maken sin sista dag sen är vi lediga TILLSAMMANS tjohoo!

KRAM

söndag 22 juli 2012

Rosornas tid

Basilikan och pelargonen vill ha soool!!!

Vackra rosor lyser upp

Halloj på er denna söndag!

Nu är det rosornas tid hemma hos oss. Våra Flammentanz blommar för fullt. De är väldigt överdådiga och vackra tycker jag men tyvärr doftar de inget. Googlade runt och fick veta att de gula blommorna heter Lysing. Väldigt tacksamma som bukettblomma då de håller sig fina i många dar.

Idag njuter vi av solen när den kikar fram mellan molnen. Vi springer ut och in som vanligt denna sommar:)

Ha en finfin söndag!

KRAM

torsdag 19 juli 2012

Ändra om






Tjohejsan!

Vad gör man när sommarlovet regnar bort? Man ändrar om lite såklart. Min makes absoluta favoritsyssla är att kånka möbler. Bära upp å ner å hit å dit. Nej såklart inte. Men det är ju en av de roligaste sysslorna jag vet så ibland får han snällt valsa med i frugans påhitt. Den gröna byrån har min mamma köpt på loppis för hundra år sedan men aldrig använt så den blev min. Den har stått uppe i allrummet men fick flytta ner härom dagen. Tavlorna som hängt i vårt sovrum fick också flytta ner en trappa.

Trälådan med fack som jag hittade i morfars garage piffade vi till med lite färgglada papper. Ja vi. Familjen hade pysselstund en regning eftermiddag vid köksbordet där detta mästerverk skapades, hihi.

Nu ska jag snart lägga mig och min höna som vaknade på tok för tidigt i morse.

Ha en skön dag!

KRAM

måndag 16 juli 2012

Gröna sommarfynd

Blomster från trädgården


Nu är vi hemkomna efter en vecka i Halmstad och ett par svängar till Småland.

När dessa bilder togs innan idag var solen i moln därav den lite höstlika stämningen. Men nyss sprack det upp för en stund och jag hann sola näsan i 3 minuter ungefär. Man får ju vara glad för det lilla denna solfattiga sommar.

Den gröna karaffen till höger blev jag förälskad i på en loppis så den var tvungen att följa med hem. Och de två gröna flaskorna hittade jag på Tiger för en ynka guldtia stycket. Det kallar jag sommarfynd!

Min lilla gosa vilar och jag njuter av en stund för mig själv. Kaffe och choklad, check!

Ha en fin vecka!

PUSS

tisdag 3 juli 2012

På väg!


Hallojsan!

Idag har Bus och jag haft tjejmys på stan. Vi var först och lyssnade på bebisens hjärta och allt lät fint. Det var spännande för den blivande storasystern. Hon tyckte mest det lät som kluckande vatten där inne i magen och det stämmer ju:)

På mitt månbord står mammas gula vas som hon köpte när hon flyttade hemifrån som liten 16-åring. Tänka sig. Äkta 70-tal!

Var på bibblan häromdagen och bunkrade upp lite. Lånade bland annat Fridas härliga bok "Fabulös keramik". Älskar att kika in i hennes inspirerande blogg.

Imorgon åker jag och dottern på semester. Först ska vi till mamma/mormor i småland sedan kommer pappan och då drar hela "min" familj till en stuga i Halmstad, det blir fina fisken det!

Ha det så skönt tills vi hörs igen!

KRAM

måndag 2 juli 2012

Göra-ingenting-dag


För att ha en göra-ingenting-dag så har vi fått ganska mycket gjort ändå jag och dottern. Ni vet hur man går mellan spis, TV, tvättstuga, lekrum, altan, kylskåp, vinden, datorn och helt plötsligt har ännu en dag fyllts av ingenting men ändå något.

Morfars gamla trälåda står på köksbordet med några finheter i. Köket går just nu i blått och rosa, härliga sommarfärger tycker jag. Nu ska jag ut och knipsa av några av mina nyutslagna rosor. De har samma färg som vaxduken.

Ha en fin måndagskväll!

KRAM