fredag 28 december 2012

Grönt är skönt

Lillebror i grön skön dress från faster

Hej finisar!
 
Hoppas er jul varit lugn och skön. Vi har haft det bra med nära och kära som sig bör. Julafton firades för femte året i vårt hus vilket är skönt för oss så vi slipper sitta i bilen hela aftonen. Kalkonmiddagen hos svärmor på annandagen var också mysig. Tills vår lilla Busa började balla ur och ropa bajsunge till allt och alla... Haha då var det dags att åka hemåt och lägga tröttisen.
 
Bilden är på vår älskade lilla gosse som snart är fyra månader. Jisses vart tar tiden vägen?!
 
Som vanligt efter julen så börjar mina inredningstankar snurra i skallen. Jag har redan börjat plocka bort lite jul och börjat ta fram vårfärgerna. Grönt och turkost i tv-rummet det blir grejer det:)
Maken har fått bära ner ett tungt bord från övervåningen vilket ju är hans bästa favvosyssla.
Så nu är alla glada. Eller iallafall jag;)
 
Nu njuter vi av fredagen och alla lediga dagar vi har framför oss va?
 
KRAM

fredag 21 december 2012

Äntligen

En väldigt grön vägg i Busans rum.


Underbara gamla tomtar. Julklapp från mormor förra julen.

Gammalt köksskåp som numer agerar maileg-skåp, också från mormor.

Hej på er och hej fredag!
 
Äntligen kom maken hem med matkassar fulla med godheter. Nu ska vi inte utanför byn på en himla massa dagar. Så himla skönt! Och äntligen är vi två vuxna hemma på en (för dagen hoppas jag) aaaningens gnälliga barn. Och trött mamma. Puh. Nu blir det dygnet-runt-familje-tid i dagarna elva innan pappan ska jobba igen. HURRA på den!
 
Nu ska va laga fredagsmysmat och njuta. Ni med va?
 
Bilder från Busans rum.
 
PUSS

onsdag 12 december 2012

Små kläder

 
Halloj 121212!
 
Maken fick nyss veta att en av hans närmsta vänner gift sig i smyg idag! Grattis till er! Inte svårt att glömma bort när det är bröllopsdag för dem;)
 
Nu har även lillebrors små bebiskläder kommit upp på ett litet "tvättstreck". Älskar att få se de små godbitarna hängandes i deras rum.
 
När pappan kommer hem idag ska vi ta in och klä våra granar. Barnen ska få en liten i detta rummet. Åh som jag längtat efter att få hänga upp Busans fina pynt hon samlat på sig tillsammans med henne. Som tradition dricks det glögg och lyssnas på julmusik när granen blir grann. Härliga juletid!
 
Ha en fin dag nu!
 
KRAM
 

måndag 10 december 2012

Nostalgi


Hej på er i snöyran!
 
Idag har jag varit på en liten nostalgitrip kan man säga. Jag och dottern gick upp på vinden för att ta ner julgranspyntet. Jag ville även hitta ett tärnljus eftersom vi ska på lussefirande imorgon på Öppna förskolan. Jag rotade runt i en stor låda som min mamma sparat åt mig i alla år. Den innehåller några av mina kläder som jag hade när jag var liten. Mamma önskar nog att mer var sparat för så fort hon kommer ihåg något plagg jag hade som liten så säger hon att jag ska kolla i den lådan. Idag tog jag fram några koftor och en söt liten Madicken-klänning som passar Busan nu. Det är en extra mysig känsla att få klä barnen i sådant jag själv haft på mig.
 
Jag hittade även en liten kartong som jag sparat med alla mina troll i. Åh, mina älskade troll! Jisses vad jag har lekt med dessa små godingar. De bodde i ena skåpet under mitt skrivbord. På två hyllplan huserade de med små möbler och sånt som hör till små fantasivärldar. Jag hittade en liten byrå jag tillverkat av fyra tändsticksaskar som jag målat rosa. I en av lådorna hittade jag små papperslappar jag vikt som små skolböcker som det stod OÄ SV RE och MA på. Ja ni hör ju, back to the 80`s. Det står ju knappast OÄ på dagens scheman. 
 
Jag blev som barn på nytt när jag kikade igenom lådan idag med min dotter. Och så plötsligt fattade jag nada. Var det inte typ igår som jag satt på golvet i mitt rum och klädde på och av mina troll. Klippte håret på någon och tog hål i öronen på ett annat. Och nu öppnar jag lådan med min dotter. Va, har jag barn? Ibland hänger man inte riktigt med i svängarna.
 
Men det är såklart en underbar känsla att kunna ta fram mina små grejer tillsammans med vår lilla höna. Nu får jag ju leka med mina älskade saker igen hihi.
Det var min lilla nostalgitripp det. Skidorna på bilden hade min mamma när hon var liten.
 
KRAM

söndag 2 december 2012

Första advent
Hej på er!
 
Hoppas ni har en mysig första adventshelg. Vi har njutit av snö och lediga dagar tillsammans ,vår lilla familj. Igår gick vi på julpromenad här i byn med tipspromenad, glögg, korvgrillning och annat mys i skogen. Det var så vackert med all snö så julstämningen var verkligen på topp. Vår lilla tjej orkade nästan hela rundan sen gjorde förkylningströttheten sig påmind så vi fick slänga oss in i bilen och gasa hem precis innan målgången där kaffet väntade. Så kan det gå när man har kids.
 
Idag var vi på promenix i skogen som ni ser på bilden ovan. Himlen var klarblå och solstrålarna letade sig in lite här och var. Sådana här dagar kan man ju inte annat än älska vintern. Annars är det en lite väl lång årstid kan jag tycka. Men vi har ju det bästa framför oss som tur är. JULEN!
 
Sist jag var hemma hos min fina mamma hade hon planerat in en massa julmysaktiviteter. Vi skulle bland annat plocka mossa och binda kransar, göra egen fågelmat och baka lussebröd. Men när jag kommer hem till mammas lilla stuga så går min kropp in i nån slags om-jag-inte-bara-får-slappa-och-vila-och-du-tar-hand-om-mina-barn-så-dör-jag-koma så det var mest min mamma som stod för alla aktiviteter inklusive barnpassning. Jag låg mest i sängen och läste alla inredningstidningar som hon köpt. Härligt upplägg tyckte jag minsann. Nu hänger det två fina kransar på våra dörrar. Väl hemma orkade jag knyta i band och pilla in små lärkkvistar så vi kan ju låtsas att jag gjort dem själv;)
 
KRAM