söndag 28 augusti 2011

Varde ljus



Tjenixen denna stormiga söndag!

Har varit ute på en promenix i ett väldigt blandat väder. Först klar skön luft med moln. Sen spöregn. Sen sol och värme. Allt inom loppet av trettio minuter. Ja, hösten är här.

Idag har min händiga karl satt upp min älskade fotogenlampa. Den väger ett ton. Minst. Så nu är den säkrad med plugg och en bamsekrok för att inte taket ska ramla ner. Lampan är från min mormors morföräldrar. Och ifall någon hade den före dem vet vi inte. Så minst 150 år har den på nacken. Coolt. Jag har fyllt den med lampolja så ikväll ska den provtändas. I hörnet i TV-rummet ovanför pelarbordet, bredvid TV-bänken hänger den. Så istället för att glo på TV kan man nu glo på lampan om man hellre vill det.

Nu måste jag se Leilas senaste program medan Bus sussar sött i vagnen. Om nån timme ska jag på me and i-party. (Klicka på gröna texten om ni vill se deras kläder).

Ha det gott!

KRAM

1 kommentar:

Tina sa...

Jättefin, kul att du har sparat funktionen. Annars är det ju så vanligt att man elektrifierar lamporna på studs. Vilket ord jag fick till så här på morgonkvisten, pju. Heter det så förresten?!
Hur som helst ha en bra dag! Kram Tina